Nakon dvije godine bez natjecanja, najmlađi plesači KUD-a Anka Ošpuh ovog su vikenda sudjelovali na međunarodnom natjecanju ‘INTERNATIONAL DANCE OPEN SPLIT 2021.’. Riječ je o jednom od najvećih natjecanja u Europi  koje se organizira za plesače svih razina i svih uzrasta u plesnim stilovima. U Splitu su se tako okupila 42 plesna kluba iz 8 zemalja sa 1760 plesača.

KUD Anka Ošpuh predstavio se s četiri plesne grupe i jednim solo nastupom. Osvojili su vrijedna odličja:

  • PS Harlekini u kategoriji Show dance Mini Kids grupno – zlatna medalja
  • PS Magic u kategoriji Show dance Kids Production – zlatna medalja
  • PS No Name u kategoriji Show dance Junior Formation – zlatna medalja
  • PS Crazy Hill u kategoriji Jazz Dance Youth formation – srebrna medalja
  • Sara Pepelko za solo nastup u kategoriji Modern Senior solo – zlatna medalja

Na natjecanju u Splitu sudjelovalo je ukupno 58 plesača iz Ludbrega pod vodstvom Ane Katalenić, Ivane Kapuste i po prvi puta Filipa Katalenića. – Sama organizacija je bila za svaku pohvalu. Moram napomenuti kako je ovo bilo prvo natjecanje u kojem je sudjelovao naš novi voditelj Filip Katalenić. Uvježbao je dvije koreografije i za njih osvojio srebro i zlato. Nekoliko djevojaka iz najstarije grupe zbog određenih je razloga moralo odustati od odlaska u Split, tako da je Filip morao uskočiti u koreografiju da popuni mjesto koje nam je bilo plesno jako važno. Filip je ove godine bio na plesnom seminaru u Tkonu na otoku Pelješcu i uspješno nam je prenio svoja iskustva i znanje. – kaže Ana Katalenić koja je jako ponosna na ovaj uspjeh plesača KUD-a Anka Ošpuh.

-Ludbreg može biti ponosan na njihovo plesanje, ponašanje i disciplinu, dostojno smo predstavili svoj KUD i grad. Vratili smo se kući zadovoljni, sretni, ispunjeni pozitivom i jedva čekamo nova natjecanja. – poručila je te zahvalila svima koji im pomažu, a posebno roditeljima.