Nakon sastanka glavnog ravnatelja policije Marka Srdarevića s rukovoditeljima Policijske uprave i načelnicima policijskih postaja i susreta s najistaknutijim policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, ludbreški gradonačelnik u prostorijama Grada Ludbrega susreo se Damirom Okunom iz Policijske postaje Ludbreg. Naime, upravo se on svojim profesionalnim radom istaknuo kao najistaknutiji ludbreški policajac.

– Ovakva priznanja, posebice kada dođu iznenada uvijek su lijepa i ugodna. No moram reći da do njih ne bi došlo bez cjelokupnog tima. – pojasnio je Damir Okun.

Na sastanku, kojem je nazočio i Vlado Pirc, načelnik PP Ludbreg, bilo je riječi i o odobrenom projektu “Siguran Ludbreg 2” od strane Ministarstva unutarnjih poslova, a čija je vrijednost 28 tisuća kuna. U ovom zapravo nastavku već dobro poznatog projekta naglasak će biti stavljen na djecu pješake.

– Na području Grada Ludbrega svakodnevno se kreće preko 1000 djece koja se obrazuju u našim obrazovno-odgojnim ustanovama. Najviše djece u školu putuje biciklom, autobusom i pješice u nesigurnim okvirima koji se odnose na visoki stupanj opasnosti zbog nepridržavanja prometnih pravila i propisa od strane drugih vozača, a tu je i dječje neiskustvo u prometu. Cilj je stoga preko provedbe različitih aktivnosti poput zanimljivih edukacija naučiti djecu o sigurnom kretanju u cestovnom prometu, naučiti ih o prometnim znakovima i slično. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Projekt će se provoditi u naselju Ludbreg, na prometnom poligonu za djecu osnovnoškolske dobi koji se nalazi na zemljištu Osnovne škole Ludbreg, u prostorima Osnovne škole i u Dječjem vrtiću Radost. Glavni cilj projekta “Siguran Ludbreg 2” odnosi se na povećanje sigurnosti djece vrtićke i osnovnoškolske dobi u cestovnom prometu preko upoznavanja djece o prometnim pravilima, propisima, signalizacijom te edukacija o tome kako se ponašati i izbjeći opasne situacije u prometu.