Udruga “Žene iz Centra svijeta” priprema zanimljivu dvodnevnu manifestaciju “Tikvijada 2019” kojom žele podsjetiti na sve blagodati koje daje ova kraljica jeseni. Program će se održati u petak 18. listopada i subotu 19. listopada.
Oba dana u 10 sati održat će se “Tikvin zajutrek”. Ovom događaju u petak će nazočiti štićenici Ludbreškog sunca i vrtići, a bit će pročitana i prigodna priča u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice “Mladen Kerstner”. U pripremi hranama članicama udruge pomoći i učenici Srednje škole Ludbreg.
U petak u 17 sati na rasporedu je još likovna radionica na temu tikvi koju udruga organizira u suradnji s Likovnim udruženjem Ludbreg.

U subotu će u jutarnjim satima predavanje “Zdrava hrana” održati članice udruge “Medenjak” iz Varaždina, a sudjelovat će i u pripremi prigodnih obroka. Između ostaloga pripremit će domaću začinsku mješavinu “pumpkin pie” koja služi kao dodatak svakom tipu hrane s bundevom, chia puding od bundeve, bezglutenski kruh s bundevom, bučina peciva…

Kroz petak i subotu posjetitelji će imati priliku razgledati izložbu tikvi u prostoru Bakine hiže i Dedekovog dvora.
Ulaz je besplatan.