Športsko rekreativno društvo BSV Ludbreg u subotu, 29. veljače,  priprema jedno zanimljivo predavanje za sve ljubitelje sporta, posebno planinarenja.

Naime, Selma Vajzović i Nikola Prprović održat će putopisno predavanje naziva „U tišini himalajskih oblaka“ kroz koje će ispričati svoja iskustva s uspona na jedan od vrhova Himalaje – Island Peak koji se nalazi na nadmorskoj visini od 6 189 metara.

– Mjesec dana avanture u Nepalu – uspon na jedan od najviših vrhova Himalaje nije mala stvar, a kako se pripremiti u Europi, koje pripreme odabrati i kako kompletirati opremu, kako se organizirati za putovanje te sve ostale zanimljivosti Selma i Nikola će nam iznijeti u subotu. – poručuju organizatori.

Predavanje je ujedno i svojevrsno zagrijavanje za CrazyHill utrku koja je na rasporedu dan kasnije, 1. ožujka,  s početkom u 10:30 sati.

– I ove godine imamo dvije staze koje će biti u potpunosti označene te će zahtjevnija staza od 34 km s 1040 m uspona i silaska biti namijenjena spremnijim i iskusnim trkačima, dok će za sve ostale trkače i rekreativce biti priređena staza od 16 km s 415 m uspona i silaska. Naravno, tu su i bogate okrepe kao i startni paketi. Pozitivni dojmovi natjecatelja sa naših prijašnjih trailova još se uvijek prepričavaju i CrazyHill Trail je postala prepoznatljiva i naširoko priznata utrka međunarodnog karaktera. Svake godine odaziv je sve veći i očekujemo oko 600 trkača iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja. – dodaju organizatori.