U sklopu programa „Ludbreg petkom“ održat će se samostalna izložba akvarela autorice Larise Golec.

Larisa Golec rođena je 1973. godine u gradu Krasnojarsk u Ruskoj Federaciji. U Hrvatskoj živi od 1994. godine, gdje radi i počinje slikati. Slikarstvo ju je posebno ispunjavalo, te je nakon rada s različitim tehnikama slikarstva počelo njeno pravo slikarsko stvaralaštvo. U Hrvatskoj je završila dvije godine aktivnog tečaja slikanja u Koprivnici, pod mentorskim vodstvom Ivana Lovrekovića. Uz mnogo prezentiranja na različitim događajima i mjestima njezinih radova, prvu samostalnu izložbu imala je 7.11.2012. godine u galeriji Kristofora Stankovića (Zagrebačka gradska skupština) uz podršku predstavnice ruske nacionalne manjine.

Aktivna je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj gdje se 2010. godine uključuje u rad Likovne udruge donjeg Međimurja, a dvije godine poslije u Likovnu Udrugu Varaždin. I sama uči i podučava zainteresirane pa od 2018. godine vodi tečaj akvarela u gradu Prelogu.

Otvorenje izložbe u izložbenom prostoru dvorca Batthyany održat će se 6. ožujka s početkom u 18 sati.

Osim na dan otvorenja izložbu ćete moći razgledati i dan kasnije, 7. ožujka u periodu od 10 do 12 sati, te 8. ožujka u periodu od 16 do 18 sati.