Najavljujemo: Glazbeni kolovoz u Ludbregu

Najavljujemo: Glazbeni kolovoz u Ludbregu

Centar za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ za sve ljubitelje glazbe priprema pravu poslasticuGlazbeni kolovoz. Naime, u Ludbregu će tijekom tog ljetnog mjeseca gostovati čak 5 glazbenika i glazbenih sastava.

Daniel Caccia (Čačija)

Sve će krenuti 2. kolovoza kada u Centar svijeta stiže njemački glazbenik osječkih korijena Daniel Caccia kojem će Ludbreg biti jedna od stanica na ljetnoj turneji po Hrvatskoj. Zajedno s grupom ‘Organ trio’ Daniel će između ostalog izvoditi i kompozicije Ive Robića u jazz aranžmanima za koje je dobio nagradu “Porin” za album godine.

Mirko Švenda – Žiga

‘Glazbeni kolovoz’ nastavlja se 6. kolovoza koncertom Mirka Švende – Žige koji u Ludbreg dovodi ‘Kajkavski Cabaret’. Biti će to pravo glazbeno putovanje kajkavskim krajevima.

Zagreb Brass Quintet

Nakon Žige, 13. kolovoza slijedi koncert Zagreb Brass Quinteta koji njeguje širok repertoar, koncentrirajući se na skladbe originalno napisane za brass kvintet, ali nisu im strane ni obrade simfonijskih i komornih djela svih epoha, kao ni jazz ili filmska glazba. U Ludbregu su već gostovali i priredili vrhunski glazbeni show, ništa manje ne očekuje se ni ovoga puta.

Oridano Gypsy Jazz Band

20. kolovoza rezerviran je za Oridano Gypsy Jazz Band, jedan od najaktivnijih hrvatskih jazz sastava i kao takav sigurno će pripremiti pravi jazz spektakl.

MPZ Podravina

‘Glazbeni kolovoz’ završit će 27. kolovoza koncertom Mješovitog pjevačkog zbora ‘Podravina’ koji djeluje na području grada Ludbrega i njegove šire okolice. Kroz svoj repertoar pjesama zbor njeguje glazbeni opus podravskoga kraja svjetovnu i duhovnu glazbu, te izvodi kompozicije domaćih i stranih kompozitora.

Svi koncerti počet će u 20:30 sati u vanjskom prostoru dvorca Batthyany. Ulaz je besplatan.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content