U Ludbregu će 31. siječnja biti održana 28. međunarodna izložba mladih vina „Vincekovo 2020.“, najveća izložba mladih vina u Hrvatskoj.

Svečano otvorenje bit će u 17 sati u hotelu Crnković, nakon čega će biti dodijeljene medalje i priznanja. Svako ocijenjeno mlado vino dobit će odličje prema odluci komisije.

-Na ovogodišnju izložbu prijavljena su 543 uzorka vina, a prvi put su ih ocjenjivali vrhunski enolozi i sommelijeri iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Stigla su vina iz svih dijelova Hrvatske, od Međimurja, Zagorja i Podravine preko primorja i Dalmacije pa sve do Slavonije, a uz to i vina iz Slovenije i Mađarske. Najzastupljenija su miješana vina, pa graševina, rajnski rizling, a sve više je i muškata te drugih sorti. Zahvaljujem Varaždinskoj županiji i Gradu Ludbregu na podršci, a dobru vinogradarsku godinu želim svim proizvođačima – poručuje predsjednik Udruge vinogradara „Trsek“ Ludbreg.

Svi posjetitelji moći će uživati u uzorcima vina iz svih krajeva Hrvatske, ali i Slovenije te Mađarske, pa tako i u mladim vinima kojima su vrhunski suci iz triju država dodijelili najviše ocjene.