U sklopu ludbreškog „Welcome Spring“ festivala Ludbrežani, ali i svi ostali zaljubljenici moći će pratiti kajakaške utrke na rijeci Bednji. Uz to imat će prilike i sami se okušati u ovoj disciplini uz stručno vodstvo.

Kajakaška utrka ‘Watermark Kayak Race’ na rasporedu je u subotu, 13. ožujka 

Na rijeku Bednju, koja protječe samim središtem Ludbrega, vraća se veslanje i to u obliku uzbudljivog otvorenog prvenstva grada Ludbrega u spustu kajakom. Ruta dužine 300 metara namijenjena je različitim tipovima veslača u više kategorija te su startovi utrka podijeljeni u dvije grupe.

Trasa se nalazi na rijeci Bednji u centru Ludbrega. Start utrke je na lijevoj obali rijeke Bednje kod mosta u ulici Bana Jelačića, a cilj utrke je na lijevoj obali rijeke Bednje kod mosta u ulici Matije Gupca Startnina je 50 kn, a može se kupiti preko entrio portala do 12. ožujka. Bit će omogućen ograničen broj najma kajaka.

Prva vožnja krenut će u 11 sati, dok je druga predviđena za 12:30 sati. Podjela nagrada održat će se oko 14 sati.

Besplatni pokazni sati kajaka održat će se u nedjelju, 14. ožujka

Pokazni sati odvijat će se uz nadzor licenciranih instruktora koji će svim zainteresiranima pokazati i proći osnovne kajakaške zaveslaje.
Tečaj će biti organiziran u grupama po maksimalno 8 ljudi, a grupe počinju od 10 sati ujutro (do 4 grupe). Pripadajući termin po imenima bit će javno objavljen na stranicama Facebook eventa Welcome Spring festivala, a prijave su moguće na službenoj Facebook stranici Welcome Spring događaja preko Google forme ili se zainteresirani mogu javiti prije u inbox TZ Ludbrega ili Trail Full Cycling Experience FB stranice.