);
Na Varoškim vrtovima dostupne dvije vrtne parcele

Na Varoškim vrtovima dostupne dvije vrtne parcele

Grad Ludbreg 2015. godine započeo je s projektom „Varoški vrtovi“ u sklopu kojeg je zainteresiranim građanima dano na korištenje 25 vrtnih parcela, svaka površine 50m². Uređene vrtne parcele namijenjene su građanima koji nemaju vlastiti vrt, a iste se nalaze na lokaciji koja nosi naziv „Varoški vrtovi“ po čemu je i sam projekt dobio ime.

Zemljište južno od ulice Ljudevita Gaja je korisnicima dano na raspolaganje kroz vremensko razdoblje od dvije godine s mogućnošću produljenja korištenja, a trenutno se obrađuje 23 od ukupno 25 parcela.

– Pozivamo sve zainteresirane građane koji se žele zdravo hraniti, boraviti na svježem zraku i obrađivati svoj vrt da se jave u Upravni odjel za razvojne projekte, društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, Odsjek za razvojne projekte, poduzetništvo i turizam kako bi ispunili zahtjev za korištenje parcela „Varoških vrtova“. Sve parcele su uređene (košnja i priprema tla za sadnju) te čekaju vrijedne ruke koje će ih obogatiti zdravim namirnicama. – poručuju iz Grada Ludbrega.

Vrtne parcele daju se na korištenje prema redu zaprimanja zahtjeva. Prednost imaju osobe koje imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Ludbrega te još nemaju nijednu vrtnu parcelu na Varoškim vrtovima.

Javni poziv – Varoški vrti

Obrazac Zahtjeva fizičke osobe

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content