Ludbreški Otok mladosti postaje pravo mjesto za opuštanje, šetnju, sport i rekreaciju. To su prepoznali i članovi udruge LUMEN koji su za sve zainteresirane tamo organizirali plesnu meditaciju pod vodstvom Kristine Ogrinec.

Voda, zelenilo, zubato sunce i opuštajuća glazba. Otprilike tako je izgledala današnja scena radionice koja bi bila idealna da je vjetar samo malo smanjio svoju brzinu i jačinu i time doprinio većoj posjećenosti.

Ime plesna meditacija nastalo je samo od sebe kombinacijom laganih pokreta i svjesnosti disanja.

– Um nas većinu vremena ometa, zaboravimo koliko je lijepo plesati i uživati u tjelesnim aktivnostima, u tome da smo opušteni, slobodni i kreativni u svome tijelu. To je jedan dio koji je meni osobno važan i kojeg želim istaknuti, da je lijepo biti živ i imati slobodnu volju barem kod toga na koji način gibamo svoje tijelo. – otkriva Kristina i dodaje kako ovakav način brige o sebi daje pozitivne rezultate.

Radionica je započela vježbama disanja, nakon čega je slijedilo razgibavanje te uvođenje sudionika u ples. Program su završili petnaestominutnom meditacijom.

– Cilj tih vježbi je da se čovjek vrati samome sebi i upozna bolje svoje tijelo, opusti ga na načine koji nisu svakidašnji, a koji su jako efikasni za podizanje energije, te za dobru volju. – objašnjava voditeljica.

– Radionice će se održavati svaka dva tjedna ako to vrijeme dozvoli i ako bude zainteresiranih. Sudjelovati mogu ljudi svih dobi. – poručuju organizatori. O datumu iduće radionice obavijestit će naknadno.