Na širem ludbreškom području do prije 25 godina običaj je bio da se svadbena svečanost odvija dva dana. Prvi dan svadbu su organizirali mladenkini roditelji, a drugog ‘mladencovi’. Mladoženja je sa svojim prijateljima pozivao goste u svadbu po ulicama u pratnji limene glazbe. Svatovi su trajali do ranog jutra, a često je muzika pratila mladence do kuće.

    U današnje vrijeme običaji su se uvelike promijenili pa svadbu organiziraju agencije, hotelske kuće, vlasnici restorana i sl. Sve je drugačije, isplanirano do najsitnijih detalja. Svadba započinje kasno večerom u svečanoj dvorani uređenoj najnovijim ukrasima i cvjetnim aranžmanima. Raznobojna rasvjeta cijele dvorane i stolova pridonosi boljem vizualnom doživljaju uzvanika. Mladenci biraju pjesmu za ples ‘na oblacima’ tj. u niskom dimu. Muzičari uz dobru svirku moraju imati i različite stylinge kako bi događaj pobudio što više emocija svih sudionika.

     Jedan od bendova koji prati nove trendove svakako je ‘Acoustic band’. Petorku sastava čine Ivan, Tomislav, Nikola, Miroslav i Davor. Acoustic bend je već godinama poznat kao odličan izbor za svadbene svečanosti, ali i klupske i privatne svirke. Energičan nastup, široki repertoar, odličan styling i profesionalan pristup kvalitete su ovog poznatog benda. Sasvim novo iznenađenje u novijem djelovanju benda je njihov novi video uradak.

* scene iz spota

    -Već ranije smo snimili nekoliko spotova, a ove jeseni okušali smo i autorskim radom. Upravo smo snimili novu autorsku pjesmu pod nazivom ‘Tequila’. U ovom singlu sudjelovala je provjerena ekipa. Tekst je napisala Štefanija Soldan dok je za glazbu zadužen Dragomir Herendić-Dragiani. U suradnji s poznatim glazbenicima Adrianom Borićem, Markom Prepelićem, Gordanom Peršijem i Sinišom Biškom napravljena je lako prepoznatljiva pjesma, a snimljen je i video spot s pričom prepunom iluzija. Glavne uloge imaju svi dečki iz banda, a kratko se pojavljuje i baka Marija. Smiješni kadrovi u spotu lako su pamtljivi tako da očekujemo dobru reakciju naših fanova. Singl možete poslušati i pregledati na YouTube-u na službenom kanalu Acoustic benda. – rekao je Nikola Šincek, klavijaturist u bendu, inače profesor klarineta u Osnovnoj glazbenoj školi u Ludbregu.

    Više informacija o Acoustic bendu možete potražiti na njihovoj službenoj Facebook stranici na https://www.facebook.com/AcousticBandOfficial/ ili na službenoj Web stranici na adresi: http://acousticband.eu/