);
‘Mračni pripovjedač’ ponovo u Ludbregu

‘Mračni pripovjedač’ ponovo u Ludbregu

Samo jedna noć u godini ima epitet najzlokobnije. O samo se jednoj noći priča kao o noći u kojoj je sve moguć….i tijekom koje se svašta može pojaviti pred vašim vratima. A to nešto želi unutra. I nije prijateljski raspoloženo.

The Dark Storyteller predstavlja vam jednu od najstarijih priča koju su započeli pričati Kelti još prije više od 4.000 godina. Priča je to o noći kojom završava svijetli dio godine i počinje tamni dio, priča je to o noći o kojoj su šaputali i Rimljani iako nisu bili dio Keltskog svjetonazora. Priča je to koja je digla Crkvu na noge jer je žarko željela zabraniti ikakvu vrstu proslave ili praznovjerja vezanih uz tu noć. I nije uspjela. Noć u kojoj su mnogi tijekom povijesti posvjedočili stvarima od kojih se diže kosa na glavi, a mnogi i nisu bili te sreće kako bi ispričali viđeno.

Pa iako je ta noć u današnja vremena iskomercijalizirana i uglavnom služi klincima za zabavu još uvijek ima onih kod kojih upravo ta noć budi ono najgore u njima ili onih koji se sretnu s nečim što nikad neće zaboraviti…

Dopustite The Dark Storytelleru  – Kristijanu Petroviću da vam ispriča priču o Halloweenu koji je u svojim počecima bio daleko od bezazlenog običaja maskiranja u likove iz horor filmova, koji je bio zapravi niz poduzimanih mjera predostrožnosti kako ne bi došlo do najgoreg.

Predavanje će se održati 19. listopada (srijeda) u vijećnici CZKIDN (Trg svetog Trojstva 19) s početkom u 19 sati.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content