U novouređenoj multimedijalnoj dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘Dragutin Novak’ po sedmi je put održan koncert pod nazivom ‘Stoji grad … Vukovar – grad heroj’. Koncert je organizirao Mješoviti pjevački zbor Podravina koji je i ove godine uspio okupiti atraktivne glazbene goste. Osim samog Zbora nastupile su učenice Osnovne glazbene škole Varaždin Mia Sobočan sopran i Eva Osonjački mezzosopran, zatim Anita Huđek članica ansambla Lado te članovi Tamburaškog sastava Biseri.

     -Redovito u goste pozivamo dečke s našeg područja koji su u najtežim trenucima branili Vukovar i tamo bili zarobljeni. Dečki traume liječe glazbom pa su osnovali Tamburaški sastav Biseri. U sastavu sviraju i dva branitelja Vukovara iz ludbreškog kraja Dražen Hižak i Dragec Kladić. Dečki sviraju pjesme za dušu pa redovito dobivaju veliki pljesak publike, a posljednjih godina sviraju i na Vukovarskom vodotornju koji je uređen kao memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata. Kada posjetitelji shvate da su oni zapravo branitelji Vukovara svima navru suze na oči – rekla je Jasmina Bačani, predsjednica MPZ Podravina.

      Na kraju spomenimo da je svečanom koncertu punom emocija prisustvovao i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, a nismo ni rekli da članove TS Biseri vodi i uvježbava glazbena pedagoginja Nevenka Pandža koja i sama svira i pjeva u sastavu, a voditeljica MPZ Podravina je Sanja Štefan. Svima koji su nastupili vodstvo MPZ Podravina uručilo je cvjetne bukete i zahvalnice za sudjelovanje.