);
Mogao sam postati prvoligaški igrač

Mogao sam postati prvoligaški igrač

Vjerojatno fizički najspremnijeg amaterskog igrača s točno četiri desetljeća na leđima susreli smo na gradskom stadionu u Ludbregu. Iako do nastavka prvenstva neće doći Boris Kosir–Boro gotovo svakodnevno individualno trenira i unatoč godinama ne planira s prestankom bavljenja seniorskim nogometom.

-Još uvijek sam član seniora varaždinskog Varteksa iako imam ponude i od veteranskih ekipa. Na treninzima sam još uvijek ravnopravan u usporedbi s mlađim igračima. Biram prehranu, zdrav sam i nemam ozljeda tako da se nadam da ću odigrati još par sezona jer nogomet je moja ljubav i igram ga već više od dvadeset godina. Jedan dan trčim i održavam izdržljivost, drugi dan radim na snazi pa onda treći dan kombiniram jedno i drugo. Četvrti dan bicikliram po Ludbregu i okolnim mjestima pa onda ponavljam sve ispočetka. – rekao je Boro.

Uvijek fizički spreman prošao je i prvoligaške pripreme tadašnjeg prvoligaša Međimurja.

-Sa 24 godine, kao igrač Podravine, dobio sam poziv iz Čakovca. Na ljetnim pripremama kod trenera Stanka Mršića fizički sam bio dominantniji čak i od profesionalnih igrača koje je Međimurje imalo pod ugovorom. Ušao sam u konkurenciju od 30 igrača za novu sezonu i bio mi je ponuđen profesionalni ugovor na potpis iako jedini nisam imao nikakvog menađera. No, upravo tada sam se zaposlio i u tom slučaju trebao sam ostaviti posao i posvetiti se profesionalnom treningu. Još ni sada nisam siguran jesam li ispravno postupio kada sam odbio prvoligaški ugovor. Tada je Međimurje bilo jako i jedno vrijeme su držali četvrto mjesto na prvoligaškoj tablici. – pojasnio je Boro.

Boris je rodom iz Hrastovskog gdje je i započeo nogometnu karijeru u Zadrugaru, a zatim je puno napredovao igrajući za Podravac iz Virja. Najviše godina proveo je u ludbreškoj Podravini pa zatim u Nedelišću, Plitvici iz Selnika, Tehničaru iz Cvetkovca i sada Varteksu.

-Pamtim lijepe trenutke iz svih ovih klubova. U Podravcu iz Virja igrački sam surađivao s Josipom Vađuncem-Šucijem. Posebno ugodno sam se osjećao u Podravini gdje sam puno sezona bio najbolji strijelac i kapetan. Lijepo je bilo igrati s Mariom Piškorom te s Vađuncima (Sinišom, Damirom i Mladenom). U Tehničaru bih htio naglasiti suradnju s Krunom Lovrekom koji je isto odličan igrač. U Nedelišću sam se također jako dobro snašao i postao najbolji klupski strijelac u povijesti. – pojasnio je Boro.

U tri provedene sezone, Boro je u Nedelišću odigrao 80 utakmica i postigao 62 pogotka.

-Te podatke pročitao sam na njihovoj službenoj stranici i normalno da sam se ugodno osjećao. Te tri sezone zabijao sam sa svih pozicija i imam osjećaj da sam pucao i prema svome golu da bi lopta ušla u protivnički. Šteta što nisam vodio statistiku jer možda bi se našao još koji rekord za ugodno sjećanje i lijepe snove. – završio je Boro.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content