Uoči Međunarodnog dana starijih osoba u dvorani Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak održan je već tradicionalni prigodni program u kojem su oni najmlađi nastupili za one najstarije. Na samom početku programa prisutne je pozdravila predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg, Katarina Sačer.

– Stručnjaci procjenjuju kako će do 2050. godine broj osoba starije životne dobi iznositi 2 milijarde što čini trećinu sadašnje svjetske populacije. Starijima je potrebno osigurati i olakšati pristup te dostupnost socijalnim i zakonodavnim službama zbog poboljšanja samostalnosti, zaštite i skrbi. Sve to potrebno je ostvariti kako bi osobe starije životne dobi mogle dostojanstveno i sigurno živjeti i biti zaštićene od izrugivanja. Upravo radi toga, aktivnosti Udruge umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg usmjerenu su ka povećanju interesa među starijim osobama za razne aktivnosti poput sporta, rekreacije, sudjelovanja u kulturno-umjetničkim društvima te različitim manifestacijama. Stoga, kako je naglašeno pri proglašenju 1. listopada Međunarodnim  danom starijih osoba,  na starije se ne smije više gledati kao na bolest društva. Apeliram na mlađe da budu više obazrivi prema starijima i da ih više poštuju. – poručila je.

Nakon pozdravne riječi slijedio je nastup mješovitog pjevačkog zbora Podravina koji je izveo tri skladbe pod dirigentskom palicom Željke Vugrin. Njihov nastup bio je upotpunjen recitacijama koje su izveli učenici Osnovne škole Ludbreg.

Na pozornicu su zatim stale članice vokalne skupine Pajdašice koje djeluju u sklopu KUD-a Anka Ošpuh i otpjevale tri pjesme. Nakon Pajdašica slijedili su i pajdaši – tamburaši KUD-a.

Posebna točka bila je ona dječjeg vrtića Radost. Njihove recitacije, ples i kratki igrokaz u kojem su uprizorili doktora, pacijenticu i ljekarnicu nasmijao je sve prisutne.

Posljednje na sceni bile su „mlade“ dame koje su nosile, sad već tradicionalnu, penzionersku modnu reviju u kojoj su pokazale svoje najotmjenije izdanje, prigodno za večernji izlazak ili možda spojak.

-Na pozornici su se izredale sve generacije života i time dokazale da mogu uspješno udružiti snage i stvoriti sinergiju. – na kraju je zaključio voditelj programa Aleksandar Horvat, te prisutne počastio stihovima pjesme koju je napisao posebno za ovu priliku.

„Mladost nemreš zeti nazaj zato starosti rešpekta daj“ (A. Horvat)