Udruga mladih ‘Vitki jelen’ iz Kučana Ludbreškog osnovana je krajem 2019. godine na inicijativu mladih iz Kučana i okolnih sela kako bi se pokrenula događanja u ovom malom mjestu.

– Udrugu su osnovali predsjednik Filip Jovanović, potpredsjednik Matija Novak, tajnik Nikola Markulinčić te mnoštvo prijatelja koji su se okupili oko istoga cilja – zabave i sporta. Djelujemo na području grada Ludbrega te okolice, no zadnjih godina naš odbojkaški turnir okuplja ekipe iz čak tri županije i to Međimurske, Koprivničko – križevačke i Varaždinske – rekli su iz udruge.

Njihov najveći projekt za sada je upravo organizacija odbojkaškog turnira za kojeg kažu kako je u dvije godine prerastao u najveći turnir u odbojci na pijesku u regiji, a kako bi ga nadogradili, ove godine planiraju pokrenuti i školu odbojke za mlade.

– Na turnir su se počele prijavljivati ekipe koje igraju prvu hrvatsku ligu i veoma nam je drago zbog toga. Trenutno nam je glavni cilj obnova odbojkaškog igrališta, tzv. kvarcnim pijeskom te nastavak turnira. U planu je škola odbojke za mlade gdje prvenstveno želimo uključiti mladež iz sela i okolice i pokazati im ljepotu odbojke. Tehničke detalje još moramo razraditi, no sve će se znati do ljeta ako nam to epidemiološka situacija dopusti – rekli su u Udruzi.

Osim odbojkaških aktivnosti, članovi udruge organiziraju sada već i tradicionalne turnire u beli, a u planu je organizacija i noćnog nogometnog turnira u trajanju od tjedan dana na obnovljenom igralištu u Kučanu. Udruga sudjeluje i u projektu vezanom za brigu o okolišu zanimljivog naziva ‘Zasadi drvo, ne budi panj’. Trenutno broje 16 članove, a nove rado primaju.

– Novi članovi su uvijek dobrodošli, dovoljno je poslati poruku na Facebook stranici udruge te pokazati zainteresiranost oko naših programa, a mi Vas primamo širokih ruku i hladne pive. Situaciju oko korone još uvijek preživljavamo, drago nam je da je turnir prošao super, veselimo se daljnjim projektima i za kraj bi sve čitatelje pozdravili s našim kučanskim: SE NAJBOLE – rekli su za kraj mladi i poduzetni članovi ove udruge.