Ovogodišnja Kešnerijada održana je povodom 90. godišnjice rođenja ludbreškog komediografa Mladena Kerstnera. Pokrovitelj mnogobrojnih događanja bila je Gradska knjižnica i čitaonica koja nosi ime ovog vrsnog stvaratelja.

     Najprije je u petak u izložbenom prostoru dvorca Batthyany otvorena izložba skulptura pod nazivom ‘Gruntovčani’. Izložbu je otvorio gradonačelnik Dubravko Bilić, a svoje skulpture izložili su: Željko Ježek, Vanda Bjelinski, Božica Jelušić, Rajko Novosel i Đurđica Brebrić. O izloženim djelima govorila je ludbreška likovna umjetnica i keramičarka Štefanija Baranašić, a osim skulptura u glini i kamenu bile su izložene i grafike Ivana Večenaja. Njih je predstavio njegov sin Mladen Večenaj.

     U glazbenom dijelu programa također bilježimo nastup oca i sina. Radi se o Čedi i Matiji Antoliću koji izvode svoje autorske skladbe u kojima su uglazbili stihove kajkavskog izričaja. Zahvalnice je autorima uručila Edita Kutnjak-Zlatar, ravnateljica knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner.

     Zatim je u svečanoj dvorani na drugom katu dvorca Batthyany održan dječji recital kajkavske poezije. Na recitalu su izvedeni samo oni dječji radovi koje je odabrala stručna komisija u sastavu: Jasminka Vugrinec, Lidija Novosel i Ljudmila Kladić. Učenici iz OŠ Ludbreg i OŠ Martijanec sami su kazivali napisane stihove, a prvu nagradu osvojio je Matija Kos iz OŠ Ludbreg s pjesmom Škola življenja. Prvu nagradu u kategoriji srednjih škola osvojila je Anita Petrić iz SŠ Ludbreg s pjesmom Sreča. U program očuvanja kajkavskog jezika uključili su se i učenici OŠ Sveti Đurđ. Oni su nastupili izvan konkurencije. Naime, učenici 4.b razreda Lana Jalšić i Josip Marčec izveli su svoje autorske prozne tekstove u obliku monologa te također oduševili mnogobrojnu publiku u dvorani. Trag ovog dječjeg stvaralaštva ostat će zabilježen u Zborniku koji se objavljuje svake druge godine. Za nadopunu audio doživljaja opet su se pobrinuli glazbenici na akustičnim gitarama Čedo i Matija Antolić. Matija se iskazao i kao vrstan svirač usne harmonike pa uz pohvale mladim autorima stihova i on zaslužuje posebne pohvale.

     Trodnevni program Kešnerijade završen je u nedjelju kada je održan ‘Kajkavski poetski gartlic’. U knjižnici te u šetnji glavnim ludbreškim trgom čitana je kajkavska poezija, a postavljena je i spomen pjesma Mladena Kerstnera i Bože Hlasteca. Za završetak Kešnerijade organizirano je druženje, uz prigodni zabavni program, pod trešnjom gdje se snimala jedna od epizoda Mejaša.