Ajmo na more! naziv je izložbe koja je danas otvorena u izložbenom prostoru dvorca Batthyany, a za koju je zaslužna mlada zaljubljenica u fotografiju, Klara Čopec. Klara dolazi iz Zagrebu gdje je završila srednju školu primijenjene umjetnosti i dizajna za fotografskog dizajnera. Trenutno studira na 2. godina studija Medijski dizajn u Koprivnici.

Ovo je njena druga izložba u sklopu programa ‘Ludbreg petkom’.

Naime, izlagala je i prošle godine kada se predstavila ciklusom fotografija o nebu. Ovoga puta svoj objektiv je uperila u more i Ludbrežanima predstavila tridesetak fotografija koje prikazuju različite apstraktne forme i tonove mora koji su snimljeni u različito doba dana. Izložene fotografije nastajale su u razdoblju od 2020. do 2021. godine.

– Sam naziv izložbe je ironičan iz razloga što iz njega vapi neka radost, veselje, dok su fotografije same po sebi dosta mračne i tajnovite. To su prikazi raznih forma i tonova. Apstraktni oblici koji možda ništa ne govore, ali prikazuju jednostavan sklad i kompoziciju. – objašnjava autorica koja je dosad sudjelovala na brojnim natjecanjima i osvojila vrijedne nagrade od kojih se svakako ističe besplatna godišnja karta za opere u Lisinskom.

Sve dobivene nagrade samo su joj dodatan vjetar u leđa u istraživanju svoje strasti prema fotografiji u koju se zaljubila u srednjoj školi.

– Na prvoj godini srednje škole koja je bila opća godina počela sam se intenzivno pripremati i fotografirati kako bi upala na fotografski odjel. Nakon što sam u tome uspjela počela sam razvijati svoj stil. – otkriva nam Klara koju najviše privlači fotografija arhitekture.

– Privlače me njeni detalji koje drugi možda ne primjećuju toliko koliko primjećujem ja. – zaključuje Klara Čopec.

Za kraj napomenimo kako je izložbu otvorio Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’.

Izložba je otvorena do 12. svibnja, a razgledati je možete 7. i 8. svibnja od 10 do 17 sati, te od 9. do 12. svibnja od 7 do 15 sati.