Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je nastavak provedbe projekta “Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2”. Gradonačelnik Dubravko Bilić i Katarina Sačaer, predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba danas su u Ministarstvu potpisali Ugovor.

– Opći cilj projekta jest doprinijeti uključivanju starijih osoba u život zajednice kroz razvoj, planiranje dodatnih izvaninstitucionalnih usluga i dnevnih aktivnosti. Također kroz projekt će se nastojati podići kvaliteta usluga i aktivnosti koje se pružaju starijim osobama, povećati broj usluga i organiziranih dnevnih aktivnosti koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba, proširenje postojeće mreže usluga na područja u široj okolici Grada Ludbrega i osiguravanje dostupnosti usluga i dnevnih aktivnosti za starije osobe i umirovljenike. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Nositelj projekta je Udruga umirovljenika dok su partneri na projektu Grad Ludbreg, KUD Anka Ošpuh, Žene iz centra svijeta i Likovno udruženje Ludbreg. U prvom dijelu projekta odrađeno je preko 500 sati aktivnosti koje su se uglavnom odvijale u prostorijama Međugeneracijskog centra u Ludbregu.