Nakon Silvije Novak, talent za glazbu pokazao je i maturant Glazbene škole Varaždin Mihael Hižak. Mihael je u dvorcu Batthyany na svom prvom samostalnom koncertu pokazao glazbene sposobnosti na harmonici dugmetari. U odlično popunjenoj svečanoj dvorani dvorca publika je mogla uživati u harmonikaškim skladbama čiji su autori: Shehu, Scarlatti, Bach, Gurbindo i Kusjakov.

      -Glazbeno obrazovanje započeo sam u 6. razredu osnovne škole. Djed Đuro je imao poznanstva s profesorima i uključio me u glazbenu školu makar je već školska godina započela. Prvi učitelj mi je bio Marijan Horvatić, a kasnije Mirela Brezarić. Sada sam učenik završne godine Glazbene škole Varaždin u klasi profesora Saše Bastaleca. Uskoro imam maturalni koncert pa je ovo dobra prilika za generalku. – rekao je Mihael neposredno prije koncerta.

    Mihael namjerava nastaviti glazbeno obrazovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i to teoriju glazbe.

    -Kao učenik Glazbene škole Varaždin bio sam polaznik dvaju smjerova: harmonike i teorije. Sudjelovao sam na mnogobrojnim natjecanjima i na objema poljima osvajao glazbene nagrade no ipak sam odlučio studirati teoriju. – pojasnio je Mihael.

    Osim ozbiljnom muzikom, Mihael se bavi i zabavnom glazbom jer svira bas gitaru u grupi Rubikon. Bas je svirao i njegov otac Josip u tamburašima KUD-a Juraj Lončarić iz Hrženice, a i djed Đuro je svirao harmoniku u Podravskim bečarima. Stoga možemo reći da je Mihael glazbeni talent naslijedio iz muškog dijela obitelji.

    Na kraju zaključimo da su oba samostalna koncerta mladih glazbenika (Silvije Novak i Mihaela Hižaka) održana utorkom pa ako u Međimurju postoji ‘Čakovec četvrtkom’ zašto kod nas ne bi kulturni događaji bili održavani utorkom. ‘Ludbreg utorkom’ uopće ne zvuči loše i ima smisla jer glazbenih talenata na našem području zaista ne nedostaje.