);
Memorijalni turnir Damir Hrastić-Dada

Memorijalni turnir Damir Hrastić-Dada

Već su 33 godine prošle od iznenadne smrti mladog i perspektivnog ludbreškog rukometaša Damira Hrastića. Podsjetimo, Damiru je kao studentu druge godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, nakon provjere 12-minutnog trčanja tzv. Kuperovim testom, iznenada pozlilo. Popularni Dada bio je izniman sportaš, omiljen član RK Ludbreg čiji ga se članovi i rukovodstvo svake godine prisjete i organiziraju tradicionalni rukometni turnir njemu u čast. Istina prošle godine zbog korone turnir nije održan, ali je zato ove godine tradicija nastavljena pa je tako turnir održan 32. put.

     -Posljednjih godina turnir smo održavali dva dana i to kao turnir kadeta. Zbog epidemiološke situacije ove smo godine organizirali seniorski turnir samo jedan dan, u subotu u dvorani bez prisutnosti gledatelja. Planirali smo održati turnir na otvorenom, ali vanjski teren još nije završen. Zasad radovi dobro napreduju i protuklizna podloga će po svemu sudeći biti iskoristiva tako da ćemo moći trenirati i sasvim sigurno sljedeći memorijalni turnir održati na otvorenom što znači uz prisutnost gledatelja. Zahvaljujem Gradu Ludbregu i ostalim sponzorima koji nas redovito svake godine prate i omogućuju nam nastavak tradicije  – rekao je Andrija Pišpek, trener RK Ludbreg.

     Na turniru su nastupile četiri ekipe: RK Sisak, GRK Varaždin 2, RK Prelog i RK Ludbreg. U finalu RK Sisak bio je uvjerljivo bolji od drugog prvoligaša RK Prelog. Najbolji strijelac turnira je Dino Divjak iz GRK Varaždin II sa 19 pogodaka.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content