Dvadeset i četiri godine Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata organizirala je Memorijalni malonogometni turnir u počast ludbreškim braniteljima Mladenu Jendriću i Boži Petrikovskom. Turniri su održavani uglavnom u ožujku i to u školsko-sportskoj dvorani, a onda je prošle godine tradiciju prekinula korona. Da se prošlost ne zaboravi, a počast stradalim braniteljima nastavi, uz Udrugu dragovoljaca, zaslužni su sumještani Bože Petrikovskog iz Globočeca Ludbreškog koji su memorijal organizirali sredinom srpnja na mjesnom igralištu.

-Organizatori ovog 25. memorijalnog susreta Jendrić-Petrikovski su: ludbreški ogranak Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Udruga žena Globočec Ludbreški i Nogometni klub Gora. Organizirali smo natjecanje u više disciplina i to: mali nogomet, streljaštvo, pikado, kuglanje na visećoj kuglani, belot i kuhanje kotlića. I ove godine pokrovitelj memorijala Jendrić-Petrikovski bio je Grad Ludbreg – rekla je Kristina Kelemen, predsjednica Udruge žena Globočec Ludbreški.  

-Mladen i Božo stradali su 27. prosinca 1991. kod mjesta Japaga na Pakračkom bojištu od posljedica neprijateljske minobacačke vatre, a prilikom pokušaja osvajanja neprijateljskog uporišta u Šeovici. Akcija se odvijala u okviru oslobađanja Pakraca, a naši dragovoljci bili su članovi Ludbreške satnije kao dio Novomarofske bojne u okviru 104. gardijske brigade Hrvatske vojske – rekao je Zlatko Požgaj, predsjednik Ludbreškog ogranka.

     Obilježavanje pogibije ludbreških branitelja na igralištu NK Gora započeo je intoniranjem hrvatske himne i minutom šutnje za poginule. Molitvu za naše branitelje održao je prečasni Josip Đurkan rekavši: ‘Kultura čovjeka započinje tamo gdje kreće zahvala’. Zatim je stotinjak prisutnih pozdravio predsjednik UDVDR podružnica Varaždinske županije Branko Družinić, a nakon toga prisutnima se prigodnim riječima obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega Darko Jagić koji je i otvorio ovaj jubilarni memorijalni turnir. Potom je delegacija branitelja upalila svijeće na Jendrićevom grobu u Bolfanu, kod spomen ploče Petrikovskom u Globočecu, na grobu Petrikovskog u Ludbregu te kod spomenika braniteljima. Odavanju počasti bili su prisutni brat Zlatko Petrikovski, Jendrićev sin Danijel te unuci Ivan i David.

Nakon proglašenja pobjednika po disciplinama održan je zajednički ručak, a u poslijepodnevnom terminu odigrana je revijalna utakmica između Gore i Podgore te nastavljeno druženje i zabava uz živu glazbu.