);
Međugeneracijska likovna radionica

Međugeneracijska likovna radionica

Mješoviti pjevački zbor Podravina Ludbreg u suradnji s Gradom Ludbregom organizirao je Međugeneracijsku likovnu radionicu. Radionica crtanja, slikanja, ali i sastavljanja stihova na kajkavskom jeziku održana je u maloj dvorani Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak.

-Na radionicu smo pozvali učenike 2.d razreda Osnovne škole Ludbreg, njihovu razrednicu Žaklinu Žnidarić, a odazvalo se njih sedamnaest. Likovnu radionicu vodile su mentorice iz Likovnog udruženja Ludbreg Elvira Štabi i Marija Kovačić. Zvučnu kulisu na akustičnoj gitari izvodila nam je profesorica engleskog jezika Dolores Kovačić – rekla je Jasmina Bačani, predsjednica MPZ Podravina.

Na radionici je aktivno sudjelovalo i sedam članova MPZ Podravina koji su se također okušali u crtanju i ‘izgradnji’ stihova na kajkavštini.

-Učenički radovi bit će izloženi u školi u njihovoj razrednoj učionici, a sva likovno-tehnička sredstva koja nisu potrošena na radionici učenici će moći uzeti sebi ili odnijeti u školu za potrebe likovne kulture u sljedećoj školskoj godini – pojasnila je Jasmina Bačani.

Za sudionike radionice organizatori su pripremili klipiće, sokove i svježe trešnje, a po završetku radionice predsjednica Jasmina darivala je učenike paketićima sa slatkišima i školskim priborom te mentore prigodnim poklonima.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content