Jedanestu godinu zaredom Kuću sunca posjetili su učenici Medicinske škole Varaždin. Povod je upravo Valentinovo, praznik ljubavi, a s učenicima je kao i prijašnjih godina u pratnji bila profesorica Nataša Vuković.

Iz svakog razreda Medicinske škole Varaždin po nekoliko učenika okupilo se i autobusom krenulo prema Globočecu. U Kući sunca dočekala su ih nasmiješena lica štićenika. Dobro poznati susret i ovaj je put iznjedrio hrpu emocija.

– Inicijator svega ovoga je profesorica Nataša, ona je i ta koja održava ovu tradiciju već duže od desetljeća. Izuzetno nam je drago da smo u lancu prijateljstva s Medicinskom školom Varaždin. Njihovo zanimanje je humano, briga o čovjeku, o onima koji su u potrebi. Naši korisnici su osobe koje ne mogu same, oni potrebuju nas i vas – rekla je Ruža Zlatar, predsjednica Udruge Ludbreško sunce.

Štićenici udruge za goste su pripremili i prigodan glazbeni program kako bi pjesmom i plesom podsjetili što je to ljubav.

-Dojmovi su kao i svake godine pozitivni, prepuni emocija. Nadahnjuju nas ovi mladi ljudi, štićenici. Odavde odlazimo puni dobre energije i lakše nam je raditi iščekujući nestrpljivo ponovni susret – rekla je profesorica Vuković.

U Medicinskoj školi Varaždin s pripremama za ovaj susret počinju već početkom školske godine organizacijom događaja u sklopu kojih prikupljaju dobrovoljne priloge koji su na Valentinovo i uručeni.

-Već sam četvrtu godinu zaredom ovdje. U ovom prostoru uvijek se osvijestimo koliko možemo biti sretni i zadovoljni jer nam je darovano zdravlje, ali s druge strane vidimo i djecu koja unatoč  poteškoćama daruju osmijeh. Ovo je susret koji svake godine obiluje emocijama. Svi mi, učenici Medicinske škole Varaždin zahvalni smo profesorici Vuković kao i samoj udruzi na mogućnosti da ostvarimo ovaj susret – rekla je Mia Martinčević, predsjednica Vijeća učenika Medicinske škole Varaždin.