);
Marti Besek uručena stipendija Zaklade Marin Čilić

Marti Besek uručena stipendija Zaklade Marin Čilić

Za mladu i perspektivnu hrvačicu Martu Besek pet je sretnih dvojki. Naime, 2. 2. 2022. članica Hrvačkog kluba Ludbreg primila je jednokratnu novčanu stipendiju iz Zaklade Marin Čilić u iznosu od 10 tisuća kuna. Marin je naš poznati Davis cup reprezentativac koji je i sam primao financijsku podršku na samom početku svoje karijere.

-Javila sam se prošle godine na natječaj i uspjela dobiti stipendiju. Sretna sam zbog toga što sam bila prva na popisu. Dodjela je bila u hotelu Esplanade u Zagrebu, a osim mojih roditelja u pratnji su bili i moji treneri Ignac i Krešo Horvat – rekla je Marta Besek, dobitnica stipendije.

Ukupno je na natječaj bilo prijavljeno 100 sportaša, a stipendije je primilo njih deset. Sportske stipendije uručene su Marti Besek (hrvanje), Dorji Blažić (mačevanje), Luki Ćurkoviću (atletika), Niki Kukuljan Frleti (gimnastika), Nicolasu Gojkoviću (biciklizam), Matiji Legoviću (skijaško trčanje), Dori Ljutić (alpsko skijanje), Petri Marendić (jedrenje), Gabrijelu Peroviću (taekwondo) i Zrinki Rebić (stolni tenis). Isto tako dodijeljeno je i deset stipendija nadarenim glazbenicima pa je Zaklada Marin Čilić, na četvrtom natječaju, izdvojila 200 tisuća kuna. Zaklada djeluje od 2016. godine, a osim stipendiranja mladih sportaša radi na uređenju sportskih objekata kako bi se mladim sportašima stvorili uvjeti za treniranje. S problemom manje dvorane za treniranje susreću se i hrvačice i hrvači Hrvačkog kluba Ludbreg koji svakodnevno treniraju u prostorijama Društvenog doma u Sigecu Ludbreškom. 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content