);
Marijanski zavjet za domovinu

Marijanski zavjet za domovinu

     Danas se ludbreškim krajem odvijalo hodočašće u okviru 3. dionice glavne rute zavjetnog hodočašća pod nazivom ‘Marijanski zavjet za domovinu’. Ovo je 3. hodočašće dužine 1700 km koje započinje u Osijeku, a završava nakon 11 tjedana, točnije 75 dana, u Dubrovniku.

     -Cilj je svake godine isti, a to je moralna obnova društva. Moramo se kao narod promijeniti u moralnom pogledu, nema nam druge. Osim toga nastojimo pokrenuti branitelje, mlade i sve ostale vjernike na molitvu. Većina sudionika priključuje se na jedan ili dva dana, a neki branitelji višekratno po 5 do 7 dana. Kako bi se mogli uključivati hodočasnici iz gradova i mjesta koja nisu na glavnoj ruti, ove smo godine organizirali dvije priključne rute. – rekao je Krešimir Čeko, član Velikog vijeća bratovštine Marijanski zavjet.

     Ludbreška dionica započela je od Reke kraj Koprivnice te nastavljena preko Rasinje sve do Ludbrega. Cijelim putem grupu je pratila prometna policija te prateće vozilo sa svježom vodom. Među 15-ak hodočasnika bila je i učiteljica Katarina Novak iz Sigeca. Grupa je u Ludbregu srdačno primljena za što su zaslužni velečasni Kristijan Stojko i voditeljica Pastoralnog centra Mirjana Matijašić. Hodočasnici su u Ludbregu počašćeni hranom i pićem koje je osigurao Župni ured. Za petero sudionika koji nastavljaju hodočašće organizirano je noćenje u Pastoralnom centru.

     -Prvo smo se pomolili kod Relikvije krvi Kristove, a sada će hodočasnici ručati i malo se odmoriti. Poslije ćemo prošetati do Svetišta, a zatim će prije večere biti večernja Sveta misa. Sljedećeg dana, nakon jutarnje mise, ću im se pridružiti s nekoliko naših župljana na dionici prema Varaždinu. – rekao je velečasni Kristijan Stojko.

     Zavjetno hodočašće većim Marijanskim svetištima donosi nova prijateljstva, osjećaj zajedništva i nadanja u bolja vremena te spaja tjelesnu aktivnost sudionika s duhovnim sadržajima.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content