);
Marcel Dodlek zna da želi postati pijanist

Marcel Dodlek zna da želi postati pijanist

Marcel Dodlek učenik je 7. razreda Osnovne škole Ludbreg, a paralelno pohađa i 5. razred Glazbenog odjela OŠ Ludbreg za klavir i 3. razred gitare.

– U glazbenu školu idem dva puta tjedno i to prijepodne, a u redovnu osnovnu školu poslijepodne. Nije mi teško, stignem sve popratiti, i osnovnu i 2. razreda glazbene škole jer me to zanima. – otkriva Marcel.

Kaže kako prije glazbene škole nije imao nikakvo znanje o glazbi, a sada je to drugačija priča. – Dnevno vježbam oko sat vremena, a nekad i više. – dodaje.

Iako se s klavirom druži tek 5 godina, siguran je da želi postati pijanist. – Pijanisti putuju svijetom, održavaju koncerte koje prate milijuni ljudi. Volio bih to proživjeti. – otkriva ova mlada glazbena nada.

-Ja sam Marcela, da tako kažem, preuzela kad je krenuo u 3. razred glazbene škole, a sada je 5. razred. On se vrlo dobro razvija kao glazbenik i vrlo brzo postiže rezultate što znači da ima vrlo veliki interes za to. Naravno od presudnog je značaja rad i vježba što je kod njega također istaknuto. Dakle, ima sve kvalitete i komponente koji su potrebni jednom glazbenika. Naravno, on je još uvijek mlad i život ga može preusmjeriti u skroz neku drugu stranu, ali talent za klavir definitivno ima. Budući da je sada 7. razred osnovne škole pred nama je još godinu dana druženja, nakon čega se, ja se nadam, školovanje nastaviti i u srednjoj glazbenoj školi. – za Radio Ludbreg poručila je njegova profesorica klavira, Jasminka Bontek.

Ove godine Marcel je trebao sudjelovati na varaždinskom natjecanju ‘Memorijal Jurica Murai’ no, zbog svima poznate epidemiološke situacije, ono je odgođeno. Međutim, ovaj mladi glazbenik snimio je skladbe koje je pripremao. Poslušati i pogledati ih možete u nastavku.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content