Čarobna atmosfera vlada je danas u okrugloj dvorani Centra za kulturu i informiranje Ludbreg gdje je održana radionica izrade ‘čarobnih kućica’, prva takva u Ludbregu.

Na radionici se okupilo desetak mališana koji su uz pomoć voditelja Aleksandra Kovačevića i Silvija Šimca izradili svoju prvu ‘čarobnu kućicu’. Radi se zapravo o kućicama od stiropora i kartona koje su polaznici dekorirali po vlastitoj želji. Sami su birali boju fasade, zavjese, prozore, vrata, okvire, krov i ostale dekoracije. Po završetku radionice, kućice su ponijeli svojim kućama.

– Ja sam izradile jednu kućicu za baku i djeda, a jednu za mamu i tatu. Jako mi se svidjelo druženje, bilo mi je zanimljivo i zabavno i ponosna sam na svoje kućice. – rekla nam je Lucija.

Ova radionica omogućila je polaznicima neograničenu mogućnost kreativnog izražavanja, a izrađenim kućicama bili su oduševljeni apsolutno svi.

Radionica je održana u sklopu programa ‘Ludbreg petkom’ u organizaciji Centra za kulturu i informiranje Ludbreg te agencije ‘Organizatori bez granica’ na čelu s Aleksandra Kovačevića.

– Ovo je jedan od programa koji zahtjeva puno pripreme. Sve materijale trebamo izrezati i obojati. Ali osmijeh na dječjim licima po završetku radionice vrijedan je truda. – ističe Aleksandar.