);
Majstori Pat i Mat na svom putovanju posjetili Ludbreg

Majstori Pat i Mat na svom putovanju posjetili Ludbreg

U povodu Dana Grada Ludbrega u prostoru Centra za kulturu i informiranje  Dragutin Novak izvedena je dječja predstava „A je to“ u koprodukciji kazališta Trešnja i umjetničke organizacije Nu:Write Theatre Festival Zagreb.

Predstava je nastala prema istoimenom animiranom češkom serijalu u kojem glavnu ulogu imaju susjedi, najbolji prijatelji i majstori Pat i Mat. Ovoga puta, gledajući reklamu oduševili su se ljepotama hrvatskog Jadrana i odlučili krenuti automobilom na more. Redatelj i dramaturg predstave je Mario Kovač, a Pata i Mata su utjelovili Asim Ugljen i Marko Cindrić.

U današnje vrijeme, kada svi kupuju gotove proizvode koji najčešće imaju kratak vijek trajanja, kućni majstori Pat i Mat prisjećaju gledatelje na pomalo zaboravljenu vrijednost, „sam svoj majstor“ koje je nekada bilo posvuda. U njihovom slučaju to znači bezbroj nespretnosti, ozljeda i nezgoda koje su dočarane za zanimljiv i zabavan način.

Ovo je ujedno i zadnja predstava održana u Ludbregu u sklopu festivala 8. tjedana smijeha Kerekesh Teatra. Osim predstave „A je to“ izvedene su i predstave „Ljubav na prvi pogled“, „Istina“, „Sve u 3…“ koje su održane u Centru za kulturu i informiranje, te predstava „Krtice“ održana u Društvenom domu u Hrastovskom.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content