U komunalnom poduzeću Lukom u Ludbregu danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen plan i program rada zimske službe.

– Zimska služba grada Ludbrega u potpunosti je spremna. Osim vozila u vlasništvu komunalnog poduzeća, potpisani su ugovori s vanjskim kooperantima koji za nas održavaju okolicu. Nabavljene su sol i sipina u dovoljnoj količini za održavanje naših prometnica – rekla je Spomenka Škafec, direktorica Lukoma. Dodala je i kako su nabavili novi stroj, odnosno posipač na električni pogon.

– Prijašnji posipač bio je jako bučan, nekako smo željeli biti senzibilni te smo odlučili nabaviti tiši stroj. U pripravnosti su još freza, stroj za čišćenje pločnika i ralica, odnosno ukupno na raspolaganju imamo šest vozila za rad zimske službe – rekla je Škafec.

Na konferenciji za novinare sudjelovao je i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić koji se osvrnuo na prošle sezone kada nije bilo jakih zima te je sve proteklo mirno.

– Nadamo se još jednoj takvoj zimi, ali i u slučaju većih količina snijega građani mogu biti bezbrižni jer Lukom je spreman odraditi posao zajedno s ostalim tvrtkama koje su zadužene za čišćenje na našem području. Grad Ludbreg i sva pripadajuća naselja bit će pravovremeno očišćeni od snijega kako bi se sve normalno moglo odvijati. Uz ekipu u samom Lukomu postoje i naši vrijedni i dugogodišnji kooperanti koji održavaju naselja u kojima obično i žive ili su u blizini baš kako bi mogli pravovremeno reagirati – rekao je gradonačelnik. Dodao je kako posljednjih godina Grad dosta ulaže u izgradnju nogostupa, biciklističkih staza i općenito sigurnost u prometu.

– Kako bi zimi ta sigurnost bila na visokoj razini, naravno da se sve to mora dobro i pravovremeno očistiti – rekao je gradonačelnik. Zamolio je također građane da se uključe u čišćenje ispred svojih domova kako bi svi skupa bili sigurni u pješačkom prometu.