);
Ludbrežanka Sandra Dijanošić zahvaljujući svojoj majci odrastala je uz cvijeće

Ludbrežanka Sandra Dijanošić zahvaljujući svojoj majci odrastala je uz cvijeće

Ludbrežanka Sandra Dijanošić zahvaljujući svojoj majci odrastala je uz cvijeće. U takvom okruženju otkrila je svoju kreativnu stranu i srednjoškolsko obrazovanje nastavila u Zagrebu u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. U cvjećarskom poslu koji je obavljala njezina majka, Sandra se nikako nije vidjela, ali čini se da joj je ono ipak bila sudbina.

– Nakon završene mature u Zagrebu otišla sam u Njemačku i tamo sam učila vještine cvjećarstva – kaže Sandra.

Bio je to sasvim drugi svijet u odnosu na način rada kod nas.

– Vrste cvijeća, spužve, krep, način izrade, mnoštvo boja, odnosno šarenilo koje je u to vrijeme kod nas bilo apsolutno nezamislivo – otkriva Sandra. Ipak, usprkos mogućnostima koje su joj se u Njemačkoj nudile, Sandra je odabrala svoj Ludbreg. – U srednjoj školi nisam se vidjela u ovom poslu, ali evo me, 35 godina kasnije i ne žalim. Poduzetništvo je izazovno, bilo je uspona i padova. No, kad iznenadite nekog buketom cvijeća i vidite taj osmijeh znate da činite pravu stvar – kaže Sandra.

Tijekom godina kaže, mijenjali su se interesi, načini izrade, vrste cvijeća. – Prije desetak godina nezamislivo je bilo da netko naruči buket s hortenzijama, božurima ili kalama, a danas je to hit – objašnjava Sandra. Upravo hortenzije i njezino su najdraže cvijeće, dok otkriva nam, kupci najčešće biraju crvenu ružu. – Ona je nekako vječna i tradicionalna – zaključuje Sandra koja je tako uz Ludbrežane već 35 godina u onim najveselijim, ali i teškim trenucima.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content