Iz Grada Ludbrega javljaju kako su završile sve aktivnosti po WIFI4EU inicijativi koja se odnosi na promicanje besplatnog Wi-Fi pristupa za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji. Ukupna vrijednost provedbe aktivnosti iznosila je 15 tisuća eura.

Za izgradnju mreže bilo je potrebno implementirati bežične pristupne točke za unutarnju ili vanjsku uporabu ovisno o samoj lokaciji, jer mikrolokacije određuju konfiguraciju, količine i tipove uređaja tj. broja vanjskih i unutarnjih pristupnih točaka koje će se postavljati.

Sukladno tome, javni prostori koji su pokriveni su Suvenirnica kod Svetišta Predragocjene Krvi Kristove, Školska Sportska Dvorana, Trg Svetog Trojstva, Arheološki park Iovia Ludbreg, Ljekarna Ludbreg, Zanatski trg, Nogometni Klub Podravina, Otok Mladosti, Gradska tržnica, Željeznički kolodvor Ludbreg.

Antene, unutarnji i vanjski moduli postavljeni su na sveukupno 12 lokacija i pokrivaju skoro cijelo područje grada Ludbrega. Sustav od strane tvrtke Magic net pušten je u rad u prosincu 2020,, a 18. prosinca 2020. godine Europska komisija je verificirala sustav na daljinu čime je realizacija projekta dovršena.