);
Ludbreškom hrenu 5 medalja i priznanje

Ludbreškom hrenu 5 medalja i priznanje

Odličan uspjeh postigli su poljoprivredni proizvođači iz Varaždinske županije na 4. ocjenjivanju prehrambenih proizvoda prerade biljnog podrijetla koje je, povodom 8. Sajma zimnice, održano 4. i 6. listopada u organizaciji Ministarstva poljoprivrede. Uz titulu šampiona, osvojili su ukupno osam medalja, dvije zlatne, četiri srebrne i dvije brončane medalje te dva priznanja.

Među nagrađenima je i ludbreška Agro Altera d.o.o. Za proizvode od Ludbreškog hrena osvojila je čak pet medalja. Naribani Ludbreški hren, Ekstra ljuti ludbreški hren i Ludbreški hren s jabukom osvojili su srebrne medalje, a Ludbreški hren s peršinom i Ludbreški hren s brusnicom bronce. Uz medalje, primili su i priznanje za Ludbreški hren s feferonima.

Sajam zimnice i autohtonih proizvoda organizira se u Zagrebu povodom Svjetskog dana hrane koji se svake godine obilježava 16. listopada, a organizator Ministarstvo poljoprivrede osigurava izlagačima besplatno sudjelovanje. Dio ponude Sajma jest i deset proizvoda čiji su nazivi registrirani kao zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla ili izvornosti na razini Europske unije, odnosno imaju prijelaznu nacionalnu zaštitu. Među njima su čak tri proizvoda iz Varaždinske županije: Varaždinsko zelje, Ludbreški hren i Varaždinsko bučino ulje.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content