);
Ludbreško Sunce proslavilo Dan udruge

Ludbreško Sunce proslavilo Dan udruge

     Ludbreško Sunce, udruga za osobe s invaliditetom na Dan domovinske zahvalnosti slavi Dan udruge. Tako je i ove godine u prostorijama ‘Kuće Sunca’ održana svečanost na kojoj su uz štićenike sudjelovali i njihovi roditelji, predstavnici Grada Ludbrega, predstavnica Županijske skupštine Viktorija Horg, donatori, predstavnici srodnih udruga i dr. Bila je to prilika na podsjećanje svega onoga dobroga što je u proteklih 14 godina napravljeno za djecu s posebnim potrebama.

     Podsjetimo, Udruga ‘Sunce’ osnovana je 1996. godine, a tek 2004. s troje zaposlenih počela je s radom u ‘Kući Sunca’ u Globočecu. Taj iskorak u djelovanju udruga Ludbreško Sunce proslavlja kao Dan udruge. Danas osim tog glavnog objekta, štićenicima s posebnim potrebama, dostupna su još dva objekta, a radi se i na trećem. Naime, intenzivno se radi na uređenju treće stambene zajednice ‘Sunčev put’ pa je Grad Ludbreg od ‘Sunca’ otkupio desetogodišnji kombi plativši ga 70 tisuća kn. Tim će se sredstvima dovršiti radovi na objektu kako bi uskoro mogao biti funkcionalan. Istovremeno kombi će biti ustupljen na korištenje Ženskom rukometnom i Ženskom odbojkaškom klubu.

     Udruga je napredovala u svakom pogledu tako da je trenutno uposleno 25 djelatnika, a predsjednica Udruge Ruža Zlatar i dalje neumorno radi na stvaranju što boljih uvjeta kako za štićenike tako i za uposlenike. Udruga svakodnevno brine o 20-ak djece u poludnevnom i o petero korisnika u cjelodnevnom boravku, 17 korisnika u stambenim zajednicama, 8 polaznika ‘Male škole’ i 10-ak korisnika ‘Kluba Sunce’.

     -Ponosan sam na vas jer dobrotom mijenjate naš grad. Ludbreško Sunce ne sjaji samo u Ludbregu već u cijeloj Hrvatskoj jer za vas znaju svugdje. Za vaš rad znaju svi i drago mi je da Ludbreg ima Ludbreško Sunce koje ljude i naš grad čini boljim. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

     Ludbreško Sunce sveprisutno je na raznim manifestacijama, folklornim susretima, likovnim kolonijama, štićenici sudjeluju u raznovrsnim projektima, a ove godine bili su i na jednodnevnom izletu u Puntu na otoku Krku. Osim djelatnika, štićenike je pratilo i pet djevojaka iz Hong Konga, Rusije, Turske, Finske i Tajlanda koje su u okviru AIESEC Global mentors programa boravile u Hrvatskoj. Udruga organizira i jednodnevne izlete na Trsat i kupanje na moru, zatim posjet Svetištu Marija Bistrica, a priprema i veliki koncert Žaka Houdeka koji će se održati u velikoj školsko-sportskoj dvorani u Ludbregu 14. ili 21. listopada.

     -Zahvaljujem svima dobrim ljudima, udrugama i ustanovama koji su nam pomogli i s kojima je ostvarena suradnja. Dobra se djela djelima čine. Budimo dobri ljudi! Naši djelatnici se stalno usavršavaju te uvodimo pomoćnike u nastavi. Mi ne posustajemo, ne mislimo stati već polako prerastamo u županijsku udrugu. – rekla je Ruža Zlatar, predsjednica ‘Ludbreškog Sunca’.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content