Božićni blagdani se približavaju, a s njima dolazi i ukrašavanje božićne jelke.

Na Trgu Svetog Trojstva krenula je tradicionalna prodaja božićnih drvca. Središtem Ludbrega širi se miris jele i smreke koje se simbolično kite na Badnjak. Upravo će se tamo i nalaziti sve do Badnjaka. Na vama je da dođete, razgledate i odabere ono drvce koje vam najbolje odgovara.

U ponudi su rezane jele, silveri, nordijske jele, božićno drvce u tegli. Cijene su im ove godine nešto više nego prošlih godina, a ovise o veličini i vrsti drvca.

– Cijena im je cca 20% viša nego lani jer je i naš trošak otišao gore. Primjerice tegle su s 10 kuna poskupjele na 14 kuna, poskupio je benzin i ostali inputi tako da smo jednostavno i mi primorani podići cijene. Danas smo prvi dan ovdje, pa je prodaja nešto slabija. Bit će jače za vikend, dok su ljudi doma pa u miru mogu doći razgledati. Mi vam svi tu već imamo svoje kupce manje više, svoju klijentelu kak bi se reklo. Svake godine se proda otprilike isti broj drvca, varira možda +/- 10, ali u principu proda se. – kažu prodavači koje će na gradskom trgu biti svakog dana do Badnjaka od 8 sati.