);
Ludbreški vinari ponovno briljirali na londonskom Decanteru

Ludbreški vinari ponovno briljirali na londonskom Decanteru

Na najprestižnijem svjetskom natjecanju, na 18. Decanter World Wine Awards 2021 u Londonu vinari iz Varaždinske županije osvojili su 8 srebrnih i 26 brončanih medalja.

Rezultati su objavljeni danas nakon što su ove godine ocijenjena čak 18.093 vina iz 56 država, što je najviše u povijesti ovog događanja. Među njima je bilo 46 vina iz 15 vinarija iz Varaždinske županije.

– Čestitam našim vinarima na odličnom uspjehu i osvajanju 34 medalje na najpoznatijoj svjetskoj izložbi vina. Za prestižne nagrade borili su se s najpoznatijim svjetskim vinarima uz financijsku podršku Županije, koja je za kotizacije izdvojila 96.000 kuna. Ovime se još jednom pokazalo da Varaždinska županija ima odlična vina, čija kvaliteta je iz godine u godinu sve bolja. To potvrđuje i podatak da su na ovogodišnjem Decanteru osvojili 12 medalja više u odnosu na prošli godinu. Svima još jednom upućujem čestitke! – istaknuo je župan Anđelko Stričak.

Vina pristigla iz svih dijelova svijeta ocjenjivalo je gotovo 170 sudaca, među kojima 44 vrhunska suca s najvišom mogućom titulom “Master of Wine” i 11 sudaca s titulom “Master Sommelier”.

Vinarija Makar (2 bronce):

  1. Manzoni – bronca, 87 bodova
  2. Muškat žuti – bronca, 86 bodova

Vinarija Kirić (2 bronce):

  1. Graševina – bronca, 89 bodova
  2. Poštenjak Cuvée – bronca, 89 bodova

Vinarija Stručić (1 srebro i 2 bronce):

  1. Pjenušac Blanc de Blancs Brut Nature – bronca, 87 bodova
  2. Graševina – bronca, 88 bodova
  3. Rajnski rizling – srebro, 90 bodova

Izvor: Varaždinska županija

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content