Članovi DVD-a Ludbreg požrtvovno sudjeluju u spašavanju imovine i života svojih sugrađana vodeći se motivom da je pomagati dobro i da je solidarnost s ljudima koji trebaju pomoć važnija od svega. Vođeni tom misli ovog su puta odlučili pokrenuti humanitarnu akciju za Tomu Mikulčića, ‘dobrog duha Sigečaka’.

-Ludbreški kraj nije poznat samo po svom senzacionalnom geografskom smještaju koji ga uz legendu svrstava u „centar svijeta“, već je prepoznat kao i kraj bogate povijesti, kulture i tradicije. Jedna od najljepših tradicija krije se u našem ludbreškom vinogorju, kraju koji se ističe vrhunskim vinima i predivnim prirodnim krajolikom. Potpunu cjelinu te tradicije čine i posebni ljudi, naizgled skriveni u kućicama, okruženi zelenilom do kojih vode prepoznatljivi uski puteljci. Znamo ih susretati, pozdravljati, odzvračati istim toplim osmjehom kojeg dobivamo, ne znajući kakvu zapravo sudbinu žive. Često te sudbine nisu lijepe i svode se na izrazito težak život, baš kao što je onaj našeg Tome Mikulčića. – započinju ludbreški vatrogasci.

Tomo (63), rodom iz Poljanca, doselio se u Ludbreške Vinograde, predio zvan Sigečak tokom svoje rane mladosti u nedovršenu kuću, bez struje i vodovoda, a koju je kupio svojom teško stečenom ušteđevinom. Naime, 1985. godine teško je obolio od TBC-a i od tada je radno nesposobna osoba. Unatoč tome, njegov vedar duh i nenadmašni optimizam nisu ga spriječili da svojim radom pomaže svim mejašima i prijateljima.

-Godine su prolazile, financijske mogućnosti za završetak i obnovu kuće nije bilo te je trošni objekat polagano počeo propadati. Jedina primanja, jedva dostatna za život, odnose se na socijalnu pomoć. Želja nam je vlastitim znanjima članova Društva naše zajednice osposobiti kuću do normalne i sigurne funkcionalnosti i time omogućiti dostojanstvenu starost g. Mikulčiću koji zbog vlage i hladnoće ima teže narušeno zdravlje. – dodaju vatrogasci.

Kako bi navedeno bilo moguće potrebe su slijedeće:

– Promjena cca 64m2 krovišta koje prokišnjava

– Postavljanje solarnih panela za električnu energiju

– Instalacija vodovodne infrastrukture pomoću spremnika za vodu i hidropak uređaja

– Promjena stolarije

– Nabavka osnovnog namještaja

– Sanitarije i ostalo za uređenje sanitarnog čvora

– Vjerujemo kako u našem Gradu, našoj ludbreškoj regiji postoje ljudi dobre volje koji u skladu sa svojim mogućnostima mogu pripomoći. Stoga, pozivamo sve koji mogu i žele da se uključe u ovu plemenitu akciju na način donacija prema navedenim potrebama. Moguće su i financijske donacije, a iste se mogu uplatiti direktno na račun g. Mikulčića: HPB IBAN: HR8923900013212662907. Za sve pojedinosti kao i namjere Vaše donacije možete se svakodnevno javiti našem kolegi, g. Posavec Danijelu (porukom ili tel na: 0989529254). Kako ne bi gomilali nepotrebno, odnosno stvarali višak svakako Vas molimo za konzultacije. – navodi Upravni odbor DVD-a Ludbreg.