U Osnovnoj školi Ludbreg danas su učenici drugih razreda isprobavali svoje vještine za upravljačima malih vozila u sklopu edukacije Jumicar. Osim edukacije o prometu, naučili su ponešto i o pružanju prve pomoći za što se pobrinulo Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg.
Mališani koji su prošli prometnu obuku uvidjeli su da nije jednostavno upravljati vozilom, a vjerujemo da će zbog toga ubuduće biti oprezniji pješaci.
Zanimljivoj edukaciji je nazočio i gradonačelnik Dubravko Bilić.
 – Grad Ludbreg trenutno provodi projekt Siguran Ludbreg 2 kojem je cilj upravo povećanje sigurnosti djece u prometu. Današnji je pak događaj samo jedan u nizu popratnih edukativnih sadržaja koje Osnovna škola Ludbreg u suradnji s partnerima uspješno provodi. Posebice treba uzeti u obzir da je ovo jedna od većih osnovnih škola, pohađa ju oko 740 učenika te uistinu kao Grad možemo biti ponosni na njihov rad i suradnju koju ostvarujemo kroz razne projekte. Zahvaljujem se i ravnateljici Kladić na odličnoj suradnji u dosadašnjim projektima s željom da na isti način nastavimo i dalje. Učenici su polako već nestrpljivi, školski praznici su pred vratima te im želim da još ovih nekoliko dana uspješno obave sve zadaće i mirno odu na školske praznike – poručio je gradonačelnik Bilić. 
Svrha Jumicar programa je da djeca kroz zabavu uče predvidjeti opasnost i odgovorno se ponašati u prometu. Djeca po prvi put, iz perspektive vozača, imaju mogućnost da uoče sve poteškoće u upravljanju motornim vozilima i opasnostima koje proizlaze iz cestovnog prometa. Na taj način počinju bolje prepoznavati svrhu horizontalne i vertikalne signalizacije što ih čini sigurnijim u stvarnom prometu. Ovakav vid obuke ne podrazumijeva da od polaznika napravi dobre vozače,već pažljivije i sigurnije pješake,bicikliste i sl. Temeljni cilj ovog programa je prevencija i smanjenje broja dječjih žrtava cestovnog prometa.