);
Ludbreški kraj na starim slikama običaji recepti

Ludbreški kraj na starim slikama običaji recepti

Nedavno je na društvenoj mreži Facebook osvanula zanimljiva grupa koja je u vrlo kratko vrijeme uz velik broj članova “iznjedrila” i pregršt starih, dosad neviđenih fotografija Ludbrega, njegovih stanovnika i događaja. Grupu je osnovala Vlasta Zember po uzoru na sličnu grupu koja je osnovana u Lepoglavi.

– Prijateljica mi je prije nekoliko mjeseci poslala jednu fotografiju staru 40 godina za koju uopće nisam znala da postoji i ostala sam zatečena. Lijepo je prisjetiti se prošlih vremena i to je bio okidač da osnujem grupu – kaže nam Vlasta.

Ubrzo se uključuje i Tomica Letina čija bogata arhiva savršeno nadopunjuje ovu grupu.

– Drago mi je što se i on uključuje i što sa svima nama rado dijeli fotografije. U manje od mjesec dana okupilo smo preko 350 članova. Upravo to je i smisao ove grupe, da se uključimo i prisjetimo prošlosti našega grada, ali i da mlađe naraštaje upoznamo s gradom u kojem žive, njegovim stanovnicima i prošlošću općenito. Svako vrijeme nosi svoje, a jednostavno je prekrasno kad se ljudi prepoznaju na fotografijama, kad prepoznaju članove svoje obitelji, susjede. Vjerujem kako je i ova grupa jedan mali kamenčić u kronološkom povezivanju tradicije i običaja našega kraja – kaže Vlasta.

Iako posljednjih godina ne živi u Ludbregu, uvijek ga kaže nosi u srcu. – Grupa je namijenjena ljudima, to nije moja zbirka fotografija već jednostavno moja želja da svi bolje upoznamo svoj grad živjeli trenutno u njemu ili ne on je svakako važan dio nas. Svi su doborodšli u grupu – poziva Vlasta.

U nastavku donosimo fotografije preuzete u grupi:

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content