);
“Ludbreške vedute” Branka Budimira

“Ludbreške vedute” Branka Budimira

U povodu Dana Grada Ludbrega u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mladen Kerstner otvorena je izložba slika pod nazivom “Ludbreške vedute”.  Slike su djelo Branka Budimira, rođenog Splićanin koji od osnovne škole živi u Zagrebu. Član je Likovnog udruženja Ludbreg i danas živi kao profesionalni slikar u Zagrebu i Ludbregu.

-Ludbreška knjižnica je odlično osmislila koncept izložbe postavivši veći dio u izlog jer prozori su najbolja galerija. U bilo koje doba, radno ili neradno, izložba se na ovaj način može razgledati. Ludbreg me oduševio kada sam stigao. Kao da je netko ovdje posuo božansku prašinu i ima tu još ogromno puno potencijala kojeg valja iskoristiti. – rekao je Branko Budimir. Slikarstvo je učio u slikarskoj školi na Rakovom perivoju. Hospitirao je na Akademiji likovne umjetnosti u atelijerima profesora Friščića, Tišljara i Slavka Marića. Surađuje s mnogim galerijama u Hrvatskoj, poglavito onima koje su prezentirane na internetskim portalima, kao npr. Akademija-art.

-Vjerujem da se mnogi pitaju zašto izložba baš u knjižnici. Svima je dobro poznato da knjižnice u svojim programima imaju sve ono što je vezano uz knjigu, pripovijedanje, pričanje, da se tu odvijaju razne promocije autora, pjesnika, pripovjedača, ali nekako posljednjih godina u knjižnicama u svijetu pa tako i Hrvatskoj, a tim stopama ide i naša knjižnica promoviraju se drugi vidovi umjetnosti, a sve je to zapravo vezano uz knjigu i književnost. – rekla je na otvorenju Edita Kutnjak-Zlatar, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner.
Na slikama Branka Budimira su jasno ludbreški motivi, a sve predstavljeno na izložbi umjetnik je darovao Gradskoj knjižnici i čitaonici Mladen Kerstner. Izložba se u ludbreškoj knjižnici može razgledati naredna dva tjedna.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content