Više od 1000 plesača ovog se vikenda, od 1. do 3. travnja, natjecalo u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi na 25. Državnom prvenstvu u Mažoret plesu i 22. Državnom prvenstvu u Twirlingu.

Od petka do nedjelje Požega je bila odredišna destinacija za plesača iz 19 gradova Hrvatske, a među njima se našao i Ludbreg.

Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg osvojili su 7 zlata i 2 srebra. Četiri zlata i jedno srebrno osvojena su u twirlingu natjecanju, a tri zlata i jedno srebro u mažoretu. Iako je Ivan Beneš u Freestyle kategoriji osvojio 4. mjesto, stekao je pravo na nastupa na europskom i svjetskom prvenstvu, obzirom da se natjecao u najvišoj seniorskoj A razini, što je za svaku pohvalu jer mu je to prvo natjecanje kao solista.

Mirjana Pavičić, predsjednica Ludbreških mažoretkinja i Twirling kluba navela ja kako uvijek očekuju puno od svih natjecanja, no zbog jako dobre konkurencije ne mogu unaprijed znati „kako će to ispasti“.
– Svjesni smo svoje kvalitete i ove godine nam se sve uloženo vratilo kroz sve ekipe i svima svaka čast. S ovom prekrasnom djecom smo opravdali sve uloženo, rezultati su fantastični, ne sjećam se kad smo vratili se s toliko zlata – istaknula je te zahvalila svima sudionicama i trenerima na uloženom trudu, ali i svima ostalima koji ih podržavaju. Još jednom se pokazalo da se svaki trud, rad i odricanje isplati.

Mažoretkinje i twirlingaši natjecali su se uz vodstvo svojih trenera, Tihane Ledenko i Tomislava Bendelje koji se osvrnuo na treniranje i pripremanje za natjecanja u izazovnim pandemijskim uvjeta navodeći da su izostanci bili teški za svladati, no srećom u posljednjoj fazi priprema to nije bio slučaj pa su djeca mogla dolaziti i redovito.

Što se tiče inspiracija za nove koreografije, ideja ne nedostaje, a nekad nastaju već u busu, obično po povratku s natjecanja, pojasnila je trenerica Tihana Ledenko, no za uvježbavanje su potrebni mjeseci.
– Pripreme traju jako dugo, treba naći više vrsta glazbi, dobre dijelove, iskombinirati ih, izmisliti kreativnu i zanimljivu priču. Nije isto raditi koreografiju za tradicionalni ples i za koreografiju s rekvizitima koji su puno zahtjevniji. Uvijek bude dosta dorada i zbilja se sve treba dobro uvježbati što traje mjesecima – rekla je.

Najbolji s natjecanja u Požegi sudjelovat će na Europskom kupu u Španjolskoj i Europskom prvenstvu u Italiji, kad je o mažoret plesu riječ, te na Europskom kupu u Španjolskoj i Svjetskom prvenstvu u Italiji u twirlingu, a opcija ima puno, pojašnjava Pavičić govoreći o planovima za dalje.
-Imamo puno mogućnosti i trebamo se dobro dogovoriti kamo će se ići. Djeci natjecanja puno znače, naravno, važno trenirati i plesati, ali jako je poticajno i ostvariti putovanja i druženja. To je velika motivacija i za sadašnje, ali i za nove članove za koje su nam vrata uvijek otvorena. Najčešće upisujmo od početka školske godine, no zainteresirani nam se mogu uvijek javiti pa i sada jer smo natjecateljsku sezonu za prvi dio odradili – navodi Pavičić.

REZULTATI:
TWIRLING:
Matea Mužic – Rhtyhmic Twirl – Senior B razina – 1. mjesto
Ivan Beneš – Freestyle – Seniori A razina – 4. mjesto
Lea Bendelja i Ena Čižmešija – Par – Juniori B razina – 1. mjesto
Nika Miličević i Lena Ledinko – Par – Juniori B razina – 2. mjesto
Team – Juniori B razina – 1. mjesto
Pomponi – 1. mjesto

MAŽORET:
Grupa s rekvizitima – Juniori – 1. mjesto
Tradicionalni mažoret ples – Mlađi juniori – 1. mjesto
Exhibition grupa – Juniori – 1. mjesto
Tradicionalni minime mlađe – 2. mjesto