Hrvatska ženska juniorska reprezentacija osvojila je prvo mjesto na međunarodnom hrvačkom turniru u Poreču ispred ekipe Njemačke na drugom mjestu i ekipe Srbije na trećem. Ovaj vrijedan rezultat ostvaren je u sastavu Iva Gerić – zlato, Nina Gerić – zlato i Sandra Besek – bronca (HK Ludbreg), Gia Kastelan – zlato i Alesia Marcelić – bronca (HK Metalac iz Zagreba), Veronika Dragaš – bronca (HK Petrinja), Petra Horvat – srebro (HK Zagreb) i Bruna Vancaš (HK Klinča Sela) – 5.mjesto. Reprezentaciju je na turniru vodio glavni trener Pero Panić iz Varaždina, a pomoćnik mu je bio Ignac Horvat iz Ludbrega.

Pod okriljem UWW -a, svjetske hrvačke federacije, 10. travnja se u Poreču održao međunarodni hrvački turnir na kojem je nastupilo 130 hrvačica i hrvača iz 16 zemalja, od Uzbekistana do Finske.

Hrvatska ženska hrvačka reprezentacija ekipno je osvojila prvo mjesto – Trofej Jadrana, a veliki obol tom uspjehu dale su tri ludbreške hrvačice Iva Gerić, Nina Gerić i Sandra Besek.

Iva Gerić je uvjerljivo osvojila prvo mjesto u kategoriji do 62 kg, pobijedivši u finalu srpsku predstavnicu s 10 bodova razlike, a zapravo je najveći dio posla napravila u borbi prije toga, pobijedivši vrlo dobru Njemicu Chiaru Hirt.

Nina Gerić također je bila prva, u kategoriji do 76 kg, a to joj je donijela pobjeda u uzbudljivom finalu protiv srpske protivnice Anđele Prijović i to u borbi u kojoj se na početku činilo kako će pobjeda otići na stranu protivnice koja je krenula furiozno i povela čak 8:0 protiv pomalo rezervirane Nine. No kako je runda odmicala kraju, Nina je počela preuzimati kontrolu i u završnici prve runde tuširala protivnicu.

Sandra Besek imala je težak ždrijeb, no ipak osvojila vrijednu treću poziciju u borbama u kojima su suparnice bile bolje. Bile su to odlična njemica Amory Olivie Andrich  i Roberte Luostarinen  iz Finske. Sandra je pokazala da i s njima može ostvariti povoljniji rezultat te da se odlično razvija i sazrijeva u ozbiljnu hrvačicu.

Reprezentaciju je na turniru vodio glavni trener Pero Panić iz Varaždina, uz ludbreškog trenera pomoćnika Ignaca Horvata i Adisa Hamzića iz Buja. Uz tri ludbreške hrvačice, u sastavu Hrvatske reprezentacije bile su još Gia Kastelan i Alesia Marcelić (HK Metalac), Veronika Dragaš (HK Petrinja), Petra Horvat (HK Zagreb), Bruna Vancaš (HK Klinča Sela).

Cijela ekipa ostaje tjedan dana na pripremama gdje će se zajedno s ostalim stranim ekipama pripremati za nadolazeća natjecanja. Pridružit će im se i nekolicina kadetkinja, među kojima i Marta Besek iz HK Ludbreg. Dva do tri treninga dnevno, u izvanrednim uvjetima i uz dobre sparinge, sigurno će podići razinu spremnosti naših hrvačica.