);
Ludbreške hrvačice ponovno briljirale, ovoga puta kao dio hrvatske reprezentacije

Ludbreške hrvačice ponovno briljirale, ovoga puta kao dio hrvatske reprezentacije

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija osvojila je prvo mjesto na međunarodnom hrvačkom turniru u Poreču ispred ekipe Njemačke na drugom mjestu i ekipe Srbije na trećem. Ovaj vrijedan rezultat ostvaren je u sastavu Iva Gerić – zlato, Nina Gerić – zlato i Sandra Besek – bronca (HK Ludbreg), Gia Kastelan – zlato i Alesia Marcelić – bronca (HK Metalac iz Zagreba), Veronika Dragaš – bronca (HK Petrinja), Petra Horvat – srebro (HK Zagreb) i Bruna Vancaš (HK Klinča Sela) – 5.mjesto. Reprezentaciju je na turniru vodio glavni trener Pero Panić iz Varaždina, a pomoćnik mu je bio Ignac Horvat iz Ludbrega.

Pod okriljem UWW -a, svjetske hrvačke federacije, 10. travnja se u Poreču održao međunarodni hrvački turnir na kojem je nastupilo 130 hrvačica i hrvača iz 16 zemalja, od Uzbekistana do Finske.

Hrvatska ženska hrvačka reprezentacija ekipno je osvojila prvo mjesto – Trofej Jadrana, a veliki obol tom uspjehu dale su tri ludbreške hrvačice Iva Gerić, Nina Gerić i Sandra Besek.

Iva Gerić je uvjerljivo osvojila prvo mjesto u kategoriji do 62 kg, pobijedivši u finalu srpsku predstavnicu s 10 bodova razlike, a zapravo je najveći dio posla napravila u borbi prije toga, pobijedivši vrlo dobru Njemicu Chiaru Hirt.

Nina Gerić također je bila prva, u kategoriji do 76 kg, a to joj je donijela pobjeda u uzbudljivom finalu protiv srpske protivnice Anđele Prijović i to u borbi u kojoj se na početku činilo kako će pobjeda otići na stranu protivnice koja je krenula furiozno i povela čak 8:0 protiv pomalo rezervirane Nine. No kako je runda odmicala kraju, Nina je počela preuzimati kontrolu i u završnici prve runde tuširala protivnicu.

Sandra Besek imala je težak ždrijeb, no ipak osvojila vrijednu treću poziciju u borbama u kojima su suparnice bile bolje. Bile su to odlična njemica Amory Olivie Andrich  i Roberte Luostarinen  iz Finske. Sandra je pokazala da i s njima može ostvariti povoljniji rezultat te da se odlično razvija i sazrijeva u ozbiljnu hrvačicu.

Reprezentaciju je na turniru vodio glavni trener Pero Panić iz Varaždina, uz ludbreškog trenera pomoćnika Ignaca Horvata i Adisa Hamzića iz Buja. Uz tri ludbreške hrvačice, u sastavu Hrvatske reprezentacije bile su još Gia Kastelan i Alesia Marcelić (HK Metalac), Veronika Dragaš (HK Petrinja), Petra Horvat (HK Zagreb), Bruna Vancaš (HK Klinča Sela).

Cijela ekipa ostaje tjedan dana na pripremama gdje će se zajedno s ostalim stranim ekipama pripremati za nadolazeća natjecanja. Pridružit će im se i nekolicina kadetkinja, među kojima i Marta Besek iz HK Ludbreg. Dva do tri treninga dnevno, u izvanrednim uvjetima i uz dobre sparinge, sigurno će podići razinu spremnosti naših hrvačica.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content