);
Ludbreška publika uživala u glazbenoj večeri

Ludbreška publika uživala u glazbenoj večeri

Predivan atrij ludbreškog dvorca Batthyany večeras je bio više nego odlična kulisa za koncert Srđana Bulata, gitarističkog virtuoza iz Splita. Riječ je o jednome od najznačajnijih glazbenih umjetnika iz Hrvatske, koji je osvajač nagrada na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru koja je u njegov život ušla iz praktičnih razloga.

Naime, kada je upisivao osnovnu glazbenu školu za instrument je uzeo gitaru jednostavno zato što ju je već imao kod kuće. – Nije bilo neke velike romantične priče. Nisam baš bio vezan za glazbu i gitaru u početku. Kada su me sa sedam godina ‘dovukli’ na prijamni vrlo sam nevoljko odradio tu audiciju, što se odrazilo na rezultate. Jedva sam prošao prijamni, a vidite me gdje sam danas. – kaže Srđan.

Često se spominje kao mladi glazbenih, no iza njega je već sada karijera za poželjeti. Osvajač je najviših nagrada na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru: ‘Francisco Tarrega’ u Benicassimu, ‘Michele Pittaluga’ u Alessandriji, ‘Fernando Sor’ u Rimu, ‘Julian Arcas’ u Almeriji, ‘Alhambra’ u Valenciji, ‘Gredos San Diego’ u Madridu, ‘Maurizio Biasini’ u Bologni. Na ovim natjecanjima osvojio je i brojne specijalne nagrade, među kojima se posebno ističu nagrade za najbolju interpretaciju španjolske glazbe. Dobitnik je gotovo svih domaćih nagrada za mlade umjetnike; pobjednik natjecanja „Ferdo Livadić“ i Tribine „Darko Lukić“ te godišnje nagrade „Ivo Vuljević“.

Čini se kako je njegova praktična odluka na početku osnovnoškolskog glazbenog obrazovanja bila puni pogodak.

Uvjerila se u to i ludbreška publika koja ga je nakon gotovo jednosatnog koncerta počastila zasluženim dugim pljeskom i time ‘natjerala’ da izvede još jednu skladbu. Bila je to uistinu ‘cukorek’ večer za sve ljubitelje gitare.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content