Sada već tradicionalna 6. uskršnja radionica i ove je godine održana u društvenom domu u Vinogradima Ludbreškim. Radionicu ‘Ludbreška pisanica’ ostvarili su zajedničkim snagama Mjesno društvo Crvenog križa, Vijeće Mjesnog odbora Vinogradi Ludbreški te Likovno udruženje Ludbreg. Djeca predškolske i školske dobi ukrašavala su ispuhana jaja akrilnim bojama stvarajući šarene pisanice koje će u subotu uoči samog Uskrsa prije blagoslova jela biti izložene u Društvenom domu u Vinogradima Ludbreškim. Dio pisanica bit će izložen i u izložbenom dijelu hotela Raj gdje će ih građani također moći ‘kupiti’ dragovoljnim donacijama. Voditeljica radionice bila je predsjednica Likovnog udruženja Elvira Štabi, a odazvalo se 20-ak djece. Mnogi su došli u pratnji roditelja, baka, teta, ujni i svih onih koji se osjećaju kao djeca. Uz Elviru uskrsne motive na papiru akrilnim bojama radila je i Maja Novak – Vincetić u društvu majke Marjane Vincetić, a pisanice je ‘kiparila’ i kiparica Marija Kovačić.

     -Likovno udruženje osiguralo je djeci pribor i likovno-tehnička sredstva za rad, a žene iz Vinograda Ludbreških su tijekom godine ispuhale oko 130 jaja. Da nije bilo tako loše vrijeme djece bi bilo više no u nedjelju 25. ožujka imamo još jednu ovakvu radionicu u Međugeneracijskom centru. Osim pisanica, djeca su izrađivala i čestitke s uskrsnim motivima te različite ukrase za dnevni boravak. Sredstva prikupljena ovim projektom utrošit će se za kupnju materijala potrebnog za sljedeću radionicu – rekla je Elvira.

     Radionice su dio projekta kojeg podržava Grad Ludbreg, a ispred Mjesnog odbora Vinogradi Ludbreški suorganizator je Katarina Zadravec. Organizatori radionice poželjeli su sretan Uskrs svim građanima Ludbrega i okolice te ih pozvali na tradicionalni Uskrsni krijes na Gornjem gradu.