Čitaj mi!” naziv je nacionalne kampanje koja za cilj ima poticati roditelje i ostale članove obitelj da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi ono postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita.

U tu svrhu će se tijekom 2021. godine, koja je ujedno proglašena Godinom čitanja, provoditi brojne aktivnosti za najmlađe i njihove obitelji.

U navedenu kampanju uključila se i Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner” te povodom današnje prve aktivnosti, a to je obilježavanje Međunarodnog dana čitanja naglas, pripremila virtualno čitanje priče „Tebi već se sniva” za najmlađe korisnike.

Riječ je o ilustriranoj uspavanki sa stihovima o godišnjim dobima, koja spavaju i bude se u životnom ciklusu. Djeca spavaju, odrasli spavaju, životinje spavaju i godišnja doba spavaju također. Kada je zima budna, ostala tri godišnja doba spavaju. Kada zima odlazi snivati, proljeće se budi iz sna. Ljeto se budi nakon proljeća i jesen slijedi nakon ljeta, na kraju vraća se zima. Autorice ove prekrasne slikovnice su sestre Haddy Njie, Lisa Aisato, a čita je Đurđa Kokanović.

Virtualnu priču možete poslušati  OVDJE.