Ludbreška kinodvorana polako dobiva svoje novo ruho

Ludbreška kinodvorana polako dobiva svoje novo ruho

Pet mjeseci je prošlo od početka obnove ludbreške kinodvorane koja polako dobiva svoje nove obrise. Prva faza koja uključuje građevinske i obrtničke radove bi, prema procjeni, trebala završiti do kraja svibnja.

Radi se o potpunom preuređenju dvorane. Novi je izgled unutrašnjosti, novi je strop, rasvjeta u dvorani. Kompletna rasvjeta pozornice s modernim reflektorima. Pod dvorane je drugačije uređen, stepeničasto, a pozornica dobiva kazališni drveni pod. Ova dvorana neće podsjećati na našu staru dvoranu, kakvu svi pamtimo. – objašnjava Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’. Vrijednost navedenih radova je oko 1.500.000,00 kn.

Nakon završetka prve faze slijedi namještanje kinodvorane te instaliranje audio i vizualne opreme.

STIŽE I NOVA KINO OPREMA SUFINANCIRANA OD MINISTARSTVA KULTURE I MEDIJA

– Stolice su nam stigle međutim s njihovom montažom ćemo pričekati sve dok, naravno, ne završe svi građevinski radovi i dok se temeljito ne očisti dvorana od prašine. U izradi su i zastori za pozornicu. Paralelno s namještajem očekuje nas i instaliranje audio i vizualne opreme koja će uvelike doprinijeti multifunkcionalnosti dvorane. – dodaje ravnatelj Centra.

Osim kulturno – umjetničkih programa, koncerata, konferencija, seminara, tribina, predavanja i ostalih događanja u ovoj moderno uređenoj dvorani tako će se ponovno prikazivati i kino projekcije i to na novoj digitaliziranoj kino opremi koju uz vlastita sredstva Centra sufinancira i Ministarstvo kulture i medija. Sufinanciranje u iznosu od 300.000,00 kuna odobreno je u sklopu Javnog poziva Ministarstva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2022. godinu za Gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture. Nakon potpisivanja ugovora s Ministarstvom kulture i medija Centar za kulturu i informiranje proveo je postupak javne nabave i potpisao ugovor s najboljim ponuđačem. Kino oprema, doznajemo, biti će isporučena najkasnije do rujna, a svi ostali radovi na uređenju kinodvorane trebali bi završiti do kraja svibnja 2022. godine.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content