Pet mjeseci je prošlo od početka obnove ludbreške kinodvorane koja polako dobiva svoje nove obrise. Prva faza koja uključuje građevinske i obrtničke radove bi, prema procjeni, trebala završiti do kraja svibnja.

Radi se o potpunom preuređenju dvorane. Novi je izgled unutrašnjosti, novi je strop, rasvjeta u dvorani. Kompletna rasvjeta pozornice s modernim reflektorima. Pod dvorane je drugačije uređen, stepeničasto, a pozornica dobiva kazališni drveni pod. Ova dvorana neće podsjećati na našu staru dvoranu, kakvu svi pamtimo. – objašnjava Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’. Vrijednost navedenih radova je oko 1.500.000,00 kn.

Nakon završetka prve faze slijedi namještanje kinodvorane te instaliranje audio i vizualne opreme.

STIŽE I NOVA KINO OPREMA SUFINANCIRANA OD MINISTARSTVA KULTURE I MEDIJA

– Stolice su nam stigle međutim s njihovom montažom ćemo pričekati sve dok, naravno, ne završe svi građevinski radovi i dok se temeljito ne očisti dvorana od prašine. U izradi su i zastori za pozornicu. Paralelno s namještajem očekuje nas i instaliranje audio i vizualne opreme koja će uvelike doprinijeti multifunkcionalnosti dvorane. – dodaje ravnatelj Centra.

Osim kulturno – umjetničkih programa, koncerata, konferencija, seminara, tribina, predavanja i ostalih događanja u ovoj moderno uređenoj dvorani tako će se ponovno prikazivati i kino projekcije i to na novoj digitaliziranoj kino opremi koju uz vlastita sredstva Centra sufinancira i Ministarstvo kulture i medija. Sufinanciranje u iznosu od 300.000,00 kuna odobreno je u sklopu Javnog poziva Ministarstva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2022. godinu za Gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture. Nakon potpisivanja ugovora s Ministarstvom kulture i medija Centar za kulturu i informiranje proveo je postupak javne nabave i potpisao ugovor s najboljim ponuđačem. Kino oprema, doznajemo, biti će isporučena najkasnije do rujna, a svi ostali radovi na uređenju kinodvorane trebali bi završiti do kraja svibnja 2022. godine.