);
Ludbreg ugostio izložbu s inspirativnom pričom

Ludbreg ugostio izložbu s inspirativnom pričom

Zahvaljujući Aleksandru Kovačeviću zagrebački beskućnici napravili su svoje prve slike

Riječ je o velikom kreativcu iza kojeg je bogata karijera u organizaciji i realizaciji brojnih kulturno-umjetničkih manifestacija i programa. Aleksandar Kovačević, inače diplomirani ekonomist, ima mnoštvo ideja koje, zahvaljujući velikoj želji i entuzijazmu, nekako uvijek uspijeva pretočiti u konkretan rezultat.

Ono što ga najviše ispunjava je kreativni rad, pa je tako u ožujku prošle godine počeo slikati akrilnim bojama i izrađivati slike uz pomoć konca i čavlića, takozvanom tehnikom string arta.

Svoje slike ne prodaje već mu je želja svoje znanje dijeliti s drugima, posebno s najugroženijima.

S tim je ciljem u sklopu svoje marketinške agencije ‘Organizatori bez granica’ pokrenuo antistresne kreativne radionice pod nazivom ‘Vjeruj u sebe’ na kojima između ostalih sudjeluju i zagrebački beskućnici. – Ideja je bila prenijeti svoje znanje beskućnicima, pronaći kanale za prodaju njihovih slika i tako prikupiti financijska sredstva koja će im omogućiti da više ne budu beskućnici. – kaže Aleksandar i dodaje kako je odaziv na takve radionice iznenađujuć. – Kad ugledaju svoju kreaciju ne mogu vjerovati da su to oni napravili. Kod svih beskućnika reakcije su iste, uvijek su iznenađeni kad vide krajnji rezultat. Svađa izrađena slika jača njihovo samopouzdanje. – kaže.

Osim zagrebačkih beskućnika u njegovim radionicama sudjeluju i djeca te ostala zainteresirana javnost. – Imamo i djece, imamo i starijih. Neki izloženi radovi ovdje u Ludbregu su nastali od strane sedmogodišnjaka što pokazuje da ovim tehnikama mogu baratati svi. Radionice traju 2 sata tijekom kojih polaznike upoznajemo s pojedinom tehnikom nakon čega oni sami izrade jednu sliku. Ovo su tehnike u kojima garantiram da je moguće napraviti pravo malo kreativno umjetničko djelo za vrijeme trajanja samo jedne radionice. Sav materijal, oprema i alat im je osiguran. – objašnjava Kovačević.

Uz Aleksandrove te radove zagrebačkih beskućnika izložba je u Ludbreg dovela i radove čiji su autori i neke poznate osobe poput Matije Vujice, Uršule Tolj, Luke Vidovića…

Još jedan od projekata u organizaciji ‘Organizatora bez granica’ na čelu s Aleksandrom Kovačevićem bile su radionice ‘Slike s potpisom’. Riječ je o kreativnim radionicama na kojima su sudjelovale osobe iz javnog života među kojima Ana Rucner, Matija Vujica, Davor Meštrović, Uršula Tolj, Vlado Kalember, Luka Vidović. Oni su tom prilikom učili tehniku izlijevanja akrilnih boja.

Po završetku izložbe prisutna publika imala je prilike vidjeti prezentaciju procesa nastajanja slike tehnikom string arta.

Ovu zanimljivu izložbu u izložbenom prostoru dvorca Batthyany možete razgledati do 21. listopada, radnim danom od 7 do 15 sati uz prethodnu najavu na 042 306 113.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content