Program ‘Ludbreg petkom’ za Ludbrežane i sve zainteresirane pripremio je izložbu akvarela autorice Larise Golec.

Larisa Golec (Kukartseva) rođena je 1973. godine u gradu Krasnojarsk u Ruskoj Federaciji. U rodnom gradu završila je osnovnu školu i pohađala fakultet strojarstva i tehnologije. U Hrvatskoj živi od 1994. godine, gdje radi i počinje slikati. Slikanjem i modeliranjem bavila se tijekom cijelog školovanje. Slikarstvo ju je posebno ispunjavalo, te je nakon rada s različitim tehnikama slikarstva počelo njeno pravo slikarsko stvaralaštvo.

U Hrvatskoj je završila dvije godine aktivnog tečaja slikanja u Koprivnici, pod mentorskim vodstvom Ivana Lovrekovića. Uz mnogo prezentiranja na različitim događajima i mjestima, prvu samostalnu izložbu imala je 7.11.2012. godine u galeriji Kristofora Stankovića (Zagrebačka gradska skupština) uz podršku predstavnice ruske nacionalne manjine.

Aktivna je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj gdje se 2010. godine uključuje u rad Likovne udruge donjeg Međimurja, a dvije godine poslije u Likovnu Udrugu Varaždin (LUV). Postoji podulji spisak njenih samostalnih i skupnih izložbi, a one su posljedica stalnog likovnog usavršavanja. I sama uči i podučava zainteresirane pa od 2018. godine vodi tečaj akvarela u gradu Prelogu. Većina njenih slikarskih radova nalazi se u privatnim kolekcijama u Hrvatskoj, inozemstvu i u privatnoj zbirci.

Izložba ‘Akvarelne priče’ koja je izložena u izložbenom prostoru dvorca Batthyany posvećena je autoričinim putovanjima.

– To su slike mjesta koje sam posjetila kada je to još bilo moguće, dakle 2019. i 2020. godine. Ima nešto Italije, Francuske, Rusije, ali i Hrvatske. Zahvaljujem Centru za kulturu i informiranje Ludbreg na još jednoj prilici da ovdje izlažem. Nadam se da će ih biti još. – kazala je Larisa, a zadovoljstvo zbog ponovnog susreta iskazao je i ravnatelj Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’, Branko Dijanošić.

– Drago mi je da smo ponovno ugostili našu Larisu. Slobodno kažem našu jer je ovo njena već druga izložba u sklopu programa ‘Ludbreg petkom’. Njeni akvarel malo su drugačiji od onih na koje smo naviknuti, stoga je uvijek gušt razgledavati ovakvu izložbu. – poručio je.

Izložba u sklopu programa ‘Ludbreg petkom’ može se razgledati od 7. do 11. lipnja u vremenu od 7 do 15 sati uz najavu na telefon 042 306 113.


Podsjetimo, povodom održavanja izložbe u Ludbregu, autorica Larisa Golec pripremila je online nagradnu igru u sklopu koje će jednom sretniku uručiti akvarel sliku Venecije. Sve što morate je podijeliti njenu Facebook objavu i u komentaru označiti 2 prijatelja/prijateljice. Pobjednik će biti objavljen 13.6. Sretno!