Grad Ludbreg priključio se građanskoj inicijativi “Dani kolektivne sadnje drveća” koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos protiv klimatskih promjena. U sklopu inicijative planira se kolektivna sadnja drveća od 25. do 27. listopada ove godine.

– Odlučili smo u sklopu ove akcije urediti nekoliko drvoreda na području Ludbrega, točnije u Ulici Vladimira Nazora, Ulici Rudolfa Fizira i Bože Hlasteca, zatim uz obalu rijeke Bednje između dva mosta. Na tim područjima planiramo sadnju javora i crvenih bukvi, a na području uz ribički dom i stari rukavac Bednje planiramo sadnju medonosnih lipa na pogodnim lokacijama u suradnji s ribičima i pčelarima. Očekujemo da ćemo u sklopu akcije zasaditi 200 stabala – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.
Inače ovu je inicijativu putem Facebook grupe pokrenula Varaždinka Mateja Anđelina Kramar te je u kratkom roku privukla veliki broj zainteresiranih sudionika.
Cilj građanske inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.