);
‘Ludbreg petkom’ donosi koncert Branimira Pustičkog i Petre Gilming

‘Ludbreg petkom’ donosi koncert Branimira Pustičkog i Petre Gilming

Svečana dvorana dvorca Batthyany biti će mjesto održavanja koncerta klasične glazbe Branimira Pustičkog i Petre Gilming.

Branimir Pustički svira violončelo. Diplomirao je iz klase Valtera Dešpalja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te se usavršavao kod Reinharda Latzka u Beču i Jakoba Kullberga u Norveškoj. Laureat je mnogih domaćih i inozemnih natjecanja i nagrada od kojih se ističu nagrada za mladog glazbenika godine Zagrebačke Filharmonije i American Expressa, prva nagrada i nagrada publike na međunarodnom natjecanju “J.Brahms” u Austriji i prva nagrada i nagrada HDS-a na recentnom nacionalnom natjecanju “Papandopulo” u kategoriji komorne glazbe.

Petra Gilming maturirala je glasovir, diplomirala je 2000., magistrirala 2007. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a usavršavala se kod L. Mostaccia u Italiji. Laureat je velikog broja nacionalnih i međunarodnih natjecanja (Zagreb, Pinerolo, Moncalieri i Pietra Ligure). Dobitnica je nagrade rektora Sveučilista u Zagrebu, nagrade Radio podija, nagrade dekana Muzičke akademije u Zagrebu, nagrade „Darko Lukić“ 2000.g. i nagrade Hrvatskog glazbenog zavoda.

Koncert u organizaciji Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ održat će se 18. rujna s počekom u 19 sati.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content